Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

Skeenden

Jag landar sällan. Mitt liv är i stort en färd i ständig flykt. Sällan finns tiden och förmågan samtidigt att tvinga korta bröstflås till djup magandning. Eller förvirrade, lätt förglömliga planeringsövningar till tankar som blott kan uppstå i en närvaro i nuet - då jag egentligen väljer att inte tänka alls. Sådant kan ske när jag är fri från jobbets krav och familjelivets agendapuls. Annars inte. Jag började fundera kring skeenden. Sådana som uppstår hela tiden ur intet. Ibland ett och ett men också i ett komplext parallellt mönster. Kanske en varm känsla på huden då solstrålar letar sig dit. Eller en insikt kring något som mitt undermedvetna bearbetat under lång tid. Ett fågelstreck precis i skymningen i en skog, vid en strand där molnen brinner i alla röda nyanser. Den kalla vinbärssaften mot gommen, sur och söt och torr på en gång. Ett leende från en okänd människa som jag känt hela livet. En melodi som har långt många fler toner. Sinnena är mina vänner hela vägen i en färgprak

En helt vanlig galen dag

Utan tvekan är det så att en Svensson-familj så som familjen Penning lever ett underligt och hektiskt liv. Att arbeta heltid med hem och barn är inget enkelt hantverk. Ett dygn har tjugofyra timmar men de ter sig vara betydligt färre än så.

Den här veckan har varit en helt vanlig vecka. En helt vanlig galen vecka. I en berg-och-dalbana lever vi, men det är som om vi har fastnat i loopen och snurrar runt och runt. På gott och ont. Kanske det ska vara så? Full rulle - vetebulle!

Jag har ägnat mig lite åt att stuva om i aktieportföljen en aning. Bland annat så har jag köpt på mig lite mer Skistar, jag tycker att man är duktig på att utveckla skidsemesterkonceptet och Experium öppnar nu. Inte många ville ha H&M dessa dagar, men det vill jag, så det blev lite mer av den varan. Flera banker rekommenderar köp av H&M idag, bland annat Danske Bank och Swebank. Ratos och Industrivärden har lämnat portföljen tills vidare medan Investor har spätts på. Några Getinge köpte jag också på magkänslan.

I helgen är det äpplemarknad i vackra Kivik - familjen tar en tur dit för att hälsa hösten välkommen och smaka lite av livets goda.

Kommentarer

Populära inlägg