Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

Skeenden

Jag landar sällan. Mitt liv är i stort en färd i ständig flykt. Sällan finns tiden och förmågan samtidigt att tvinga korta bröstflås till djup magandning. Eller förvirrade, lätt förglömliga planeringsövningar till tankar som blott kan uppstå i en närvaro i nuet - då jag egentligen väljer att inte tänka alls. Sådant kan ske när jag är fri från jobbets krav och familjelivets agendapuls. Annars inte. Jag började fundera kring skeenden. Sådana som uppstår hela tiden ur intet. Ibland ett och ett men också i ett komplext parallellt mönster. Kanske en varm känsla på huden då solstrålar letar sig dit. Eller en insikt kring något som mitt undermedvetna bearbetat under lång tid. Ett fågelstreck precis i skymningen i en skog, vid en strand där molnen brinner i alla röda nyanser. Den kalla vinbärssaften mot gommen, sur och söt och torr på en gång. Ett leende från en okänd människa som jag känt hela livet. En melodi som har långt många fler toner. Sinnena är mina vänner hela vägen i en färgprak

Höstrusk

Nej, nu är det lite för mycket ful-höst för mig.

Det har stormat och regnat något otroligt några dagar så det knappt har varit läge att gå ut, jag har erhållit en grym dagis-förkylning av sonen, vilket gör att huvudet är segt, hostan kärv och att det är synd om mig, helt enkelt.

Som tur är så brukar förkylningar gå över efter några dagar och regnrusket kan snabbt bytas till de där härliga, soliga, svala dagarna som jag bara älskar! Men.. den dagen är inte idag.

Jag har parkerat mig i soffan för att se på 'Halv åtta hos mig' - ett underhållande program, enligt min uppfattning, och inte så långt att det blir segt att titta på. När börjar 'Stjärnorna på slottet', tro? Mycket mer TV än så här tänker jag inte ägna mig åt i höst.

Det blev, efter bokslut, en liten slant över efter räkningarna! Att vi inte klarade av att spara tio procent, så som planen bjuder, var tråkigt. Men istället blev det en liten tröst att tretusen kronor kunde fördelas lika på buffertkontot och på semesterkontot. Jag ser mig redan på framtida resor, och de är betydligt mer realistiska drömmar med ett sparande på plats!

Utdelningsbombad tipsar om att det är goda tider att köpa McDonalds-aktier. Själv passar jag, eftersom jag inte gillar deras mat. Jag håller mig till Max goda burgare. Och jag gillar att de slängde ut Dole. Kurage och ryggrad i företagsledningen!

Jan Bolmeson tycker att det är en bra idé att göra en sak en gång, och det håller jag med om. Jag börjar med en gång.

Kommentarer

  1. Intressant det här med självdiciplin och fokus. Allt för lätt i dagens samhälle att sväva iväg och göra sådant som man inte borde för stunden (som att läsa bloggar :)).

    SvaraRadera
  2. Heja Max! Jag tycker de är fantastiskt bra, gillar verkligen att de klimatkompenserar också. Och att de säljer svenskt kött och icke hotad fisk.

    Sen gillar jag de burgarna bäst också.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Välkommen att kommentera här på bloggen, inget går upp emot en levande dialog. För att göra det så enkelt som möjligt men samtidigt bibehålla ett skydd mot anonymitetens nättroll krävs nu inloggning för att kommentera.
Kommentarer kräver registrering, exempelvis hos Blogger, Google, Yahoo, Wordpress eller annan OpenID-leverantör.
Håll en god ton i kommentarerna, respektera övriga kommentatorer och läsare samt håll er till ämnet. Brott mot svensk yttrandefrihet, hets mot folkgrupp, uppmaning till brott eller personliga detaljer om privatpersoner och uppenbar reklam kommer att raderas.
En del kommentarer identifieras automatiskt som spam och dyker därför inte upp förrän de avspammats. Ha tålamod!
I övrigt undviker jag att censurera så det är kommentatorns ansvar för innehållet som föreligger.

Populära inlägg