Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

Skeenden

Jag landar sällan. Mitt liv är i stort en färd i ständig flykt. Sällan finns tiden och förmågan samtidigt att tvinga korta bröstflås till djup magandning. Eller förvirrade, lätt förglömliga planeringsövningar till tankar som blott kan uppstå i en närvaro i nuet - då jag egentligen väljer att inte tänka alls. Sådant kan ske när jag är fri från jobbets krav och familjelivets agendapuls. Annars inte. Jag började fundera kring skeenden. Sådana som uppstår hela tiden ur intet. Ibland ett och ett men också i ett komplext parallellt mönster. Kanske en varm känsla på huden då solstrålar letar sig dit. Eller en insikt kring något som mitt undermedvetna bearbetat under lång tid. Ett fågelstreck precis i skymningen i en skog, vid en strand där molnen brinner i alla röda nyanser. Den kalla vinbärssaften mot gommen, sur och söt och torr på en gång. Ett leende från en okänd människa som jag känt hela livet. En melodi som har långt många fler toner. Sinnena är mina vänner hela vägen i en färgprak

Oberoende men klen?

PPM Doktorn skaffar sig en egen fond, minsann!

Detta går att läsa hos PPM Doktorn och det här är tydligen ett samarbete med Independent Investment Group, som inte jag hört talas om själv. Det jag dock vet är att de står bakom Twoship PPM-rådgivning, som påstods vara gratis tidigare, men numera har sin egen fond - Independent Twoship. Avgiften på denna fond är 0.8 procent och så här har det gått hittills:

Nåväl, åter till PPM Doktorns fond! Independent Free Global Trend heter den idag, imorgon byter den namn till Independent PPMdoktorn fond. Avgiften är 0.9 procent och utvecklingen har varit så här:


Riktigt klent resultat för Independant, minsann.

Nu har ju PPM-doktorerna varit ganska duktiga hittills i år med sina hemmasnickrade portföljer och jag förstår också att de gärna helst skulle vilja kunna tjäna något mera på sitt engagemang. Så frågan är: varför ett samarbete med en analytikerkår som uppenbarligen inte är så duktiga själva?

Jag ställer mig skeptisk och håller mig ifrån fonden tills det eventuellt blir tydligare vem som avgör hur den kommer att förvaltas.

Att fondbyte ska kosta är enligt min åsikt enbart passiviserande. Däremot kan ju fler 'förvaltarfonder' nu dyka upp, likt PPM-doktorns fond.

PPM-doktorn kommer att handla med börshandlade fonder (ETF). De handlas alltså på daglig basis, till skillnad från PPM:s egna fonder. Dessutom finns det en begränsning i PPM:s fondutbud som PPM-doktorn inte hämmas av. Därmed inte sagt att du blir en rikare pensionär för att du väljer denna fond jämfört med att välja bland de 'vanliga' PPM-fonderna.

Kommentarer

  1. Jag ställer mig också lite försiktigt vid sidan och avvaktar. Grabbarna bakom ppmdoktorn har jag förtroende för och visar det sig att dom har handom förvaltningen så verkar det vara ett intressant alternativ.

    SvaraRadera
  2. Tack för din kommentar, Sawadi. :)

    Vi får avvakta och se vart det leder. Såg förresten att Twoship verkar vara på väg ur samarbetet med independant? En slump?

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Välkommen att kommentera här på bloggen, inget går upp emot en levande dialog. För att göra det så enkelt som möjligt men samtidigt bibehålla ett skydd mot anonymitetens nättroll krävs nu inloggning för att kommentera.
Kommentarer kräver registrering, exempelvis hos Blogger, Google, Yahoo, Wordpress eller annan OpenID-leverantör.
Håll en god ton i kommentarerna, respektera övriga kommentatorer och läsare samt håll er till ämnet. Brott mot svensk yttrandefrihet, hets mot folkgrupp, uppmaning till brott eller personliga detaljer om privatpersoner och uppenbar reklam kommer att raderas.
En del kommentarer identifieras automatiskt som spam och dyker därför inte upp förrän de avspammats. Ha tålamod!
I övrigt undviker jag att censurera så det är kommentatorns ansvar för innehållet som föreligger.

Populära inlägg