Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

Skeenden

Jag landar sällan. Mitt liv är i stort en färd i ständig flykt. Sällan finns tiden och förmågan samtidigt att tvinga korta bröstflås till djup magandning. Eller förvirrade, lätt förglömliga planeringsövningar till tankar som blott kan uppstå i en närvaro i nuet - då jag egentligen väljer att inte tänka alls. Sådant kan ske när jag är fri från jobbets krav och familjelivets agendapuls. Annars inte. Jag började fundera kring skeenden. Sådana som uppstår hela tiden ur intet. Ibland ett och ett men också i ett komplext parallellt mönster. Kanske en varm känsla på huden då solstrålar letar sig dit. Eller en insikt kring något som mitt undermedvetna bearbetat under lång tid. Ett fågelstreck precis i skymningen i en skog, vid en strand där molnen brinner i alla röda nyanser. Den kalla vinbärssaften mot gommen, sur och söt och torr på en gång. Ett leende från en okänd människa som jag känt hela livet. En melodi som har långt många fler toner. Sinnena är mina vänner hela vägen i en färgprak

Hävstång i pensionspengar

Idag så var jag och tog en spruta mot den beryktade influensan. Det var inte så värst lång kö och eftersom jag är glad i allt som är gratis, så blev det en sil.

Börsen tog ju ett rejält skutt idag och min egen portfölj gled över den senaste toppnoteringen. Inte minst så var Oriflame en glad aktie idag.

Nya PPM-pengar trillar in till fondbolagen den åttonde december. Börsen brukar gå upp i 88 procent av fallen inför denna utbetalning, så åtminstone så länge, plus några veckor, kommer jag att hålla mig kvar på börsen med viss del av kapitalet.

På lördag så är det en köpfri dag. Den ser jag fram emot. Och kan jag ha en sådan, borde jag kunna lägga in fler i kalendern. Julhetsen med överkonsumtion känns alltmer besvärande för varje år. Smart privatekonomi satsar till och med på en datorfri dag, något som känns väldigt främmande för mig.

I övrigt så fortsätter den tråkiga månaden November några dagar till. Och den har visat sin sämsta sida med mycket regn och blåst. Jag tjuvstartade dock December med en nyinhandlad ljusslinga i trädgården.

Kommentarer

Populära inlägg