Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

Skeenden

Jag landar sällan. Mitt liv är i stort en färd i ständig flykt. Sällan finns tiden och förmågan samtidigt att tvinga korta bröstflås till djup magandning. Eller förvirrade, lätt förglömliga planeringsövningar till tankar som blott kan uppstå i en närvaro i nuet - då jag egentligen väljer att inte tänka alls. Sådant kan ske när jag är fri från jobbets krav och familjelivets agendapuls. Annars inte. Jag började fundera kring skeenden. Sådana som uppstår hela tiden ur intet. Ibland ett och ett men också i ett komplext parallellt mönster. Kanske en varm känsla på huden då solstrålar letar sig dit. Eller en insikt kring något som mitt undermedvetna bearbetat under lång tid. Ett fågelstreck precis i skymningen i en skog, vid en strand där molnen brinner i alla röda nyanser. Den kalla vinbärssaften mot gommen, sur och söt och torr på en gång. Ett leende från en okänd människa som jag känt hela livet. En melodi som har långt många fler toner. Sinnena är mina vänner hela vägen i en färgprak

En budget för 2010


Snö i luften? Kallt är det åtminstone. Var tvungen att skrapa rutorna på bilen. Dessutom så har jag inte hunnit få på vinterdäcken ännu - nu är det ett måste, så det får bli i eftermiddag.

Det är många julsäckar som ska knytas ihop nu veckorna före helgerna. Inte minst på jobbet om man, så som jag, vill försöka påbörja det nya året med ett rent skrivbord och en tom inkorg. Julklappar och julmat är ett annat område som kräver tid och planering.

Privatekonomin har därmed inte varit ett område som haft allra högsta prioritet i veckan som gått. Ett enstaka ögonkast på vart saker och ting tenderar att röra sig - det är allt. Min säsongsaktie av rang har rört sig nedåt under månaden trots att det goda bokningsläget. För egen del avser jag inte att köpa fler av aktien då den utgör femton procent av den nuvarande portföljen.

Ett mindre belopp har jag avsatt för lite högre risk. Jag har tecknat mig för aktier i Insulution - ett företag i sin linda med ett koncept för insulinsprutor som verkar mycket intressant. Grundaren av företaget, Patrick Martinsson, är själv diabetiker och har tagit fram en produkt som gör det lättare, säkrare och enklare att injicera. Den är dessutom patenterad och kommer att säljas världsomspännande.

Årets största shoppingtid är ju här. Ska du lägga mycket pengar på julklappar? Vad är egentligen rimligt? Och har du pengarna eller blir det köp på krita? Familjen Penning försöker att hålla emot någorlunda. Slantarna ska räcka till mycket 2010 - inte minst en skidresa med aktieägarrabatt - och en årsbudget har börjat ta form, vilket jag vill rekommendera dig. Gör en årsbudget med förmodade inkomster och fast kostnader. Vad blir över? Mer eller mindre än vad du trodde?

Kommentarer

  1. Hoppas att du har hunnit få på vinterdäcken nu! Idag var det slirigt.

    SvaraRadera
  2. Japp! :D
    Och det var i grevens tid.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Välkommen att kommentera här på bloggen, inget går upp emot en levande dialog. För att göra det så enkelt som möjligt men samtidigt bibehålla ett skydd mot anonymitetens nättroll krävs nu inloggning för att kommentera.
Kommentarer kräver registrering, exempelvis hos Blogger, Google, Yahoo, Wordpress eller annan OpenID-leverantör.
Håll en god ton i kommentarerna, respektera övriga kommentatorer och läsare samt håll er till ämnet. Brott mot svensk yttrandefrihet, hets mot folkgrupp, uppmaning till brott eller personliga detaljer om privatpersoner och uppenbar reklam kommer att raderas.
En del kommentarer identifieras automatiskt som spam och dyker därför inte upp förrän de avspammats. Ha tålamod!
I övrigt undviker jag att censurera så det är kommentatorns ansvar för innehållet som föreligger.

Populära inlägg