Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

Skeenden

Jag landar sällan. Mitt liv är i stort en färd i ständig flykt. Sällan finns tiden och förmågan samtidigt att tvinga korta bröstflås till djup magandning. Eller förvirrade, lätt förglömliga planeringsövningar till tankar som blott kan uppstå i en närvaro i nuet - då jag egentligen väljer att inte tänka alls. Sådant kan ske när jag är fri från jobbets krav och familjelivets agendapuls. Annars inte. Jag började fundera kring skeenden. Sådana som uppstår hela tiden ur intet. Ibland ett och ett men också i ett komplext parallellt mönster. Kanske en varm känsla på huden då solstrålar letar sig dit. Eller en insikt kring något som mitt undermedvetna bearbetat under lång tid. Ett fågelstreck precis i skymningen i en skog, vid en strand där molnen brinner i alla röda nyanser. Den kalla vinbärssaften mot gommen, sur och söt och torr på en gång. Ett leende från en okänd människa som jag känt hela livet. En melodi som har långt många fler toner. Sinnena är mina vänner hela vägen i en färgprak

Mål och medel


Mer än måttligt med snö har fallit över nejden den här helgen. Jag tror faktiskt att jag aldrig sett så mycket snö sedan barnsben i mina trakter. Det har bidragit mycket till att det känns som att julen är på gång. Det har nästan varit som en film med vackert singlande snöflingor utan slut.

Tiden den tiden - det är som om den inte riktigt räcker till allt den behövs för. Klappar som ska slås in, glögg som ska drickas, julgranar som ska kläs.. Och så privatekonomin. Det är ingen nådens månad för plånboken, december.

Jag borde haft ansträngt mig med att skapa mål för 2010. Några har redan haft fokus på detta. Inte jag, tyvärr. Jag blir helt enkelt nöd och tvungen att titta på detta i samband med månadssammanställningen och det som kan kallas en årssammanfattning. Något jag vill fördjupa mig kring är den avkastning som aktieportföljen ger eftersom den är högst blygsam idag.

Det finns egentligen aldrig en bra ursäkt för att inte hinna med. Vill man så kan man. En god idé är att varje månad välja ut en aktivitet som du vill engagera dig i, men som du prioriterat bort av någon anledning. Se till att den här aktiviteten verkligen hamnar i din agenda, så att den verkligen blir en 'måste fixa'. Och sedan när du genomfört din aktivitet - schemalägg den igen och gör den till en återkommande god vana. Och kanske jag borde leva mer som jag lär?

Kommentarer

Populära inlägg