Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

Skeenden

Jag landar sällan. Mitt liv är i stort en färd i ständig flykt. Sällan finns tiden och förmågan samtidigt att tvinga korta bröstflås till djup magandning. Eller förvirrade, lätt förglömliga planeringsövningar till tankar som blott kan uppstå i en närvaro i nuet - då jag egentligen väljer att inte tänka alls. Sådant kan ske när jag är fri från jobbets krav och familjelivets agendapuls. Annars inte. Jag började fundera kring skeenden. Sådana som uppstår hela tiden ur intet. Ibland ett och ett men också i ett komplext parallellt mönster. Kanske en varm känsla på huden då solstrålar letar sig dit. Eller en insikt kring något som mitt undermedvetna bearbetat under lång tid. Ett fågelstreck precis i skymningen i en skog, vid en strand där molnen brinner i alla röda nyanser. Den kalla vinbärssaften mot gommen, sur och söt och torr på en gång. Ett leende från en okänd människa som jag känt hela livet. En melodi som har långt många fler toner. Sinnena är mina vänner hela vägen i en färgprak

Skattsalva


Hmm? Det tog en stund för mig att koppla varför det fanns en rejäl slant extra på mitt konto idag. Slutligen föll polletten ned - det var ju skatteåterbäringen!

Den kom först nu för mig, och det berodde på att jag registrerade en firma i början av året och sedan terminerade den utan att egentligen nyttjat den. Detta relaterade därmed i att jag inte fick skatteåterbäringen i somras, så som det brukar vara. Surt då - kul nu!

Bil nummer två - ja, vi kallar dem för ettan och tvåan - fick idag sin tolvtusenmilaservice. Den var inte gratis, samtidigt så sa verkstaden att den är i bra skick och kommer att rulla långt. Det känns ju bra. Det är på tok för dyrt att hålla två personbilar, egentligen. Samtidigt så kom vinterdäcken på - det känns också bra.

Slutligen så har jag lagt ett stopp-loss på mina Investor och en del av mina Skistar inför morgondagens handel. Det finns vissa indikationer på att det blir en fredag med vinsthemtagningar. Eller så är det bara min tå som värker?

Kommentarer

Populära inlägg