Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

Skeenden

Jag landar sällan. Mitt liv är i stort en färd i ständig flykt. Sällan finns tiden och förmågan samtidigt att tvinga korta bröstflås till djup magandning. Eller förvirrade, lätt förglömliga planeringsövningar till tankar som blott kan uppstå i en närvaro i nuet - då jag egentligen väljer att inte tänka alls. Sådant kan ske när jag är fri från jobbets krav och familjelivets agendapuls. Annars inte. Jag började fundera kring skeenden. Sådana som uppstår hela tiden ur intet. Ibland ett och ett men också i ett komplext parallellt mönster. Kanske en varm känsla på huden då solstrålar letar sig dit. Eller en insikt kring något som mitt undermedvetna bearbetat under lång tid. Ett fågelstreck precis i skymningen i en skog, vid en strand där molnen brinner i alla röda nyanser. Den kalla vinbärssaften mot gommen, sur och söt och torr på en gång. Ett leende från en okänd människa som jag känt hela livet. En melodi som har långt många fler toner. Sinnena är mina vänner hela vägen i en färgprak

Fråga Finansdoktorn


Käre doktor Finans!
Jag undrar om det är något fel på mig - eller om jag är frisk? Jag shoppar ju inte så som förr?

Som igår, exempelvis. Jag var en tur på den stora hemelektronikkedjan med sina oändliga rader av kapitalvaror. Min tanke var att köpa en ny elektrisk tandborste.

Tidigare, vid besök av dylika platser, hade jag lämnat butiken med den elektriska tandborsten OCH åtminstone en samling DVD-skivor, en prisuppgift på en ny TV och en dryg ångestspänning. Samt en ny utgiftsrad på mitt kontoutdrag.

Men igår lämnade jag butiken utan ens en tandborste men med en knippe reklamblad från butiken - som jag tänkte ha på plastmattan vid framsätet för att suga upp vatten, inte för att läsa. Jag gjorde verkligen ett allvarligt försök att hitta något att köpa, jag stod och höll i en tandborste med ett krampaktigt grepp - innan jag ställde tillbaks den. 299 kronor. Nä.

Så jag gick med en känsla av tomhet. Något fattades. Om ett sådant glädjeämne som att shoppa inte lockar längre - är jag inte lite fattigare då? Eller är det ett övergående symptom?

Så klart att jag vill ha allt - ny TV, dator och bluray-spelare. Men det lockar inte att betala för det - allra minst på krita.

Så vad är din rekommendation, doktor Finans? Ska jag anstränga mig för att shoppa mer?

Eder ödmjukaste Per Penning

Kommentarer

  1. Som doktor inom finansområdet, närmare bestämt Shopologi måste jag faktisk råda dig att ta dig själv samman! Mången har försökt, men till slut kommit till insikt att det är ohållbart i längden att stå emot dålig andedräkt och allt mer gulnande tänder.Inte främst för dig själv utan också för din omgivning. Jag konkluderar således att en tandborste för 299kr är en bra investering som du (och din respektive) kommer att få mkt glädje av.
    Mvh Dr Finans Gadd

    SvaraRadera
  2. Nej det ska du inte.
    Köp en vanlig tandborste på Ica istället. Funkar lika bra och kostar knappt en tiondel så mycket. Slösa istället med tid. Lägg den på din hälsa och dina nära o kära... Och den tillfredsställelse du kände av att shoppa infinner sig säkert numer när du istället ser dina saldon sakta men säkert växa!!

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Välkommen att kommentera här på bloggen, inget går upp emot en levande dialog. För att göra det så enkelt som möjligt men samtidigt bibehålla ett skydd mot anonymitetens nättroll krävs nu inloggning för att kommentera.
Kommentarer kräver registrering, exempelvis hos Blogger, Google, Yahoo, Wordpress eller annan OpenID-leverantör.
Håll en god ton i kommentarerna, respektera övriga kommentatorer och läsare samt håll er till ämnet. Brott mot svensk yttrandefrihet, hets mot folkgrupp, uppmaning till brott eller personliga detaljer om privatpersoner och uppenbar reklam kommer att raderas.
En del kommentarer identifieras automatiskt som spam och dyker därför inte upp förrän de avspammats. Ha tålamod!
I övrigt undviker jag att censurera så det är kommentatorns ansvar för innehållet som föreligger.

Populära inlägg