Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

Skeenden

Jag landar sällan. Mitt liv är i stort en färd i ständig flykt. Sällan finns tiden och förmågan samtidigt att tvinga korta bröstflås till djup magandning. Eller förvirrade, lätt förglömliga planeringsövningar till tankar som blott kan uppstå i en närvaro i nuet - då jag egentligen väljer att inte tänka alls. Sådant kan ske när jag är fri från jobbets krav och familjelivets agendapuls. Annars inte. Jag började fundera kring skeenden. Sådana som uppstår hela tiden ur intet. Ibland ett och ett men också i ett komplext parallellt mönster. Kanske en varm känsla på huden då solstrålar letar sig dit. Eller en insikt kring något som mitt undermedvetna bearbetat under lång tid. Ett fågelstreck precis i skymningen i en skog, vid en strand där molnen brinner i alla röda nyanser. Den kalla vinbärssaften mot gommen, sur och söt och torr på en gång. Ett leende från en okänd människa som jag känt hela livet. En melodi som har långt många fler toner. Sinnena är mina vänner hela vägen i en färgprak

Vintermånad

En bra avslutning på januari, tycker jag. Bilen gick igenom besiktningen utan knot, jag har fått ett brev från mitt fadderbarn i Vietnam samt en fin teckning och börsen avslutade uppåt efter en kärv vecka.

Många av de som pysslar med teknisk analys har börjat påtala att det kan tänkas gå utför rejält framöver. Så vad gör en småsparare som jag? Är det dags att kliva av?

Utan tvekan är det så att åsikter går isär. Vissa menar att det är nu man ska vara likvid och beredd på köplägen. Andra ropar att det är dax att kliva av. Själv väljer jag att citera en kommentar ifrån Dagens Industri kring rapporten om USA:s BNP:

Vi som investerar på längre sikt än 5-7 dagar behöver inte bry sig om USA går ner någon procent på börsen.
Världen fick mycket fina indikationer idag, låg inflation analkande högkonjunktur, bnp som överraskar, inköpindex steg, konsumenter som är positivare, dollarn stiger vilket borgar för låga energi olja metallpriser under en längre period. Dessutom så påverkar dollarn svenskt näringsliv positivt. Intjäningen förblir hög under 2010 för både svenska och amerikanska bolag. Hurra för de kommande 3-åren, härlig tid som vi står inför.
Bahiga

2010 kommer att blir ett prima år, det är jag säker på. Och jag litar mer på min egen förmåga än till alla självutnämnda experter som berättar alla kommande sanningar. I tider som dessa, då intresset kring aktier och fonder är på topp, kryllar det av åsikter kring rätt och fel. Men det är märkligt tyst annars. Vad beror det på?

Kommentarer

Populära inlägg