Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

Skeenden

Jag landar sällan. Mitt liv är i stort en färd i ständig flykt. Sällan finns tiden och förmågan samtidigt att tvinga korta bröstflås till djup magandning. Eller förvirrade, lätt förglömliga planeringsövningar till tankar som blott kan uppstå i en närvaro i nuet - då jag egentligen väljer att inte tänka alls. Sådant kan ske när jag är fri från jobbets krav och familjelivets agendapuls. Annars inte. Jag började fundera kring skeenden. Sådana som uppstår hela tiden ur intet. Ibland ett och ett men också i ett komplext parallellt mönster. Kanske en varm känsla på huden då solstrålar letar sig dit. Eller en insikt kring något som mitt undermedvetna bearbetat under lång tid. Ett fågelstreck precis i skymningen i en skog, vid en strand där molnen brinner i alla röda nyanser. Den kalla vinbärssaften mot gommen, sur och söt och torr på en gång. Ett leende från en okänd människa som jag känt hela livet. En melodi som har långt många fler toner. Sinnena är mina vänner hela vägen i en färgprak

Planer för stunden

Trots att jag har investerat lite pengar i HomeMaid samt att den socialdemokratiska eliten gärna nyttjar RUT-avdraget, i sig ett hyckleri av stora mått, så är min uppfattning den att subventioner av denna typ inte hör hemma i den statliga budgeten. Men de verkar vara kluvna?

Även om jag gärna haft en hemmakonsult för hjälp med städning och kanske gräsklippning, så har familjen Penning inte prioriterat detta. Skulle visserligen ge oss mera tid, men den skulle då helst inte gå till att titta på TV. Istället så skulle den ägnas åt mer 'att leva' - vi reser ju ifrån, vilket jag utvecklar lite i detta inlägg.

Likväl, även om vi jobbar mindre numera än tidigare, allt enligt statistik från JUSEK, så är tiden ofta kort, inte minst för barnfamiljer. Själv är jag rejält vintertrött nu och har svårt med att komma ur sängen. Jag lapar i mig all sol jag får tag i, precis som våra utekatter gör.

I skrivande stund så har jag satt upp ett antal mål som tillhör den här månaden - allt i ett led att nå ett privatekonomisk oberoende. Ett av dem är att sluta bita på naglarna. Låter det trovärdigt i ett led mot mer pengar? Ja, om jag i förlängningen har fula, nariga fingrar så kanske jag missar målet på en framtida anställningsintervju. Du får aldrig en andra chans att göra ett första intryck?

Mål två för månaden är 2 kilo mindre i vikt. Då mår jag bättre och mår jag bättre får jag mer energi - mot nästa nivå. Mål tre är de här ordbytena - de som jag har som en lapp i fickan. De ska följa med så länge de behöver tränas in. Små mål men med en fjärilseffekt? Att börja smått och se till att målen håller tror jag är viktigt.

Jag är ganska nöjd med att ha sålt av Investor, inte minst med tanke på deras ytterligare investeringar i stridsflygplan. Jag är inte alls intresserad av att investera i vapen, dessutom tror jag inte att det i förlängningen är en bra affär. Under tiden så sitter jag och förundras över hur starkt Axfood och Hakon Invest rör på sig. Jag gillar sådana här aktier - mat är enkelt att förstå sig på.

Kommentarer

Populära inlägg