Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

Skeenden

Jag landar sällan. Mitt liv är i stort en färd i ständig flykt. Sällan finns tiden och förmågan samtidigt att tvinga korta bröstflås till djup magandning. Eller förvirrade, lätt förglömliga planeringsövningar till tankar som blott kan uppstå i en närvaro i nuet - då jag egentligen väljer att inte tänka alls. Sådant kan ske när jag är fri från jobbets krav och familjelivets agendapuls. Annars inte. Jag började fundera kring skeenden. Sådana som uppstår hela tiden ur intet. Ibland ett och ett men också i ett komplext parallellt mönster. Kanske en varm känsla på huden då solstrålar letar sig dit. Eller en insikt kring något som mitt undermedvetna bearbetat under lång tid. Ett fågelstreck precis i skymningen i en skog, vid en strand där molnen brinner i alla röda nyanser. Den kalla vinbärssaften mot gommen, sur och söt och torr på en gång. Ett leende från en okänd människa som jag känt hela livet. En melodi som har långt många fler toner. Sinnena är mina vänner hela vägen i en färgprak

Arbetsförledningen

Återigen är arbetsförmedlingen i fokus. Man anlitar företag som skor sig på arbetslösheten samtidigt som man rycker på axlarna.

Företaget Miroi levererar en coach per 70 deltagare - trots att avtalet säger att varje coach ska hjälpa upptill 40 arbetslösa i veckan. P1:s granskning  visar att Miroi tjänar grova pengar på allt annat än kvalitativ handledning.

VD för företaget, Jan Aspvik - som tveklöst ser ut som en bedragare enligt hemsidans bild - svävar så klart på målet kring påståendet och hänvisar sedan till sin son, Marcus Aspvik, som är vice VD i familjeföretaget. Även han har synnerligen vaga svar på varför det ser ut som det gör.

Jan-Olof Dahlgren som är verksamhetschef på Arbetsförmedlingen tar lätt på kritiken anser jag. Lyssna på eländet och förfasas över hur skattepengar bränns. Företaget Miroi har förresten figurerat förut i underliga sammanhang.

Våra skattepengar ska inte gå till den här typen av verksamhet - det är rent resursslöseri. Men jag förmodar att just Arbetsförmedlingen sysselsätter så pass många människor att det inte är möjligt att avveckla det hela. Själv har jag tyvärr träffat många inom verksamheten som jag aldrig skulle anställa ens med en kniv mot halsen - dit hör nog även Jan-Olof Dahlgren.

Tänk vilken kvalitativ coachning hela AMS:s budget hade kunnat ge?

Kommentarer

 1. Jag har spenderat en del tid på diverse besök på AMS genom åren. Min uppfattning är att det måste vara, vid sidan av Försäkringskassan, en av Sveriges mest ineffektiva myndigheter.

  Jag har aldrig vid något tillfälle blivit erbjuden ett jobb genom dem, och numera säger de själva rakt ut att de inte längre förmedlar jobb till arbetslösa. Så vart går alla skattepengar? Måste väl vara till coacherna i såfall...

  SvaraRadera
 2. Vad er dette for lågt nivå i din blogg?

  "VD för företaget, Jan Aspvik - som tveklöst ser ut som en bedragare enligt hemsidans bild"

  SvaraRadera
 3. Herr K - AMS är en koloss på lerfötter som borde läggas ned. :)

  Qwerty - det är kanske Jans förbrytarmentalitet som syns igenom?

  SvaraRadera
 4. Nu tänker inte jag ta sida eller säga varken bu eller bä. Men folk har blivit anmälda för förtal, för mindre än att de hävdar att någon tveklöst ser ut som en bedragare. Så du vet.

  SvaraRadera
 5. Själv blev jag sparkad efter blott nio dagar på Miroi ganska nyligen (feb) och VD hänvisar till sin son som inte kan hålla sig till sanningen om vad som hände dvs varför jag skulle ut på minuten. Fick ingen förklaring nämligen. Skumt! Bedrägeri? Tja det beror på hur man tolkar det. Fult är det i alla fall!

  Ke

  SvaraRadera
 6. Ke, låter inget vidare. Du borde vidta rättsliga åtgärder.

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Välkommen att kommentera här på bloggen, inget går upp emot en levande dialog. För att göra det så enkelt som möjligt men samtidigt bibehålla ett skydd mot anonymitetens nättroll krävs nu inloggning för att kommentera.
Kommentarer kräver registrering, exempelvis hos Blogger, Google, Yahoo, Wordpress eller annan OpenID-leverantör.
Håll en god ton i kommentarerna, respektera övriga kommentatorer och läsare samt håll er till ämnet. Brott mot svensk yttrandefrihet, hets mot folkgrupp, uppmaning till brott eller personliga detaljer om privatpersoner och uppenbar reklam kommer att raderas.
En del kommentarer identifieras automatiskt som spam och dyker därför inte upp förrän de avspammats. Ha tålamod!
I övrigt undviker jag att censurera så det är kommentatorns ansvar för innehållet som föreligger.

Populära inlägg