Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

Skeenden

Jag landar sällan. Mitt liv är i stort en färd i ständig flykt. Sällan finns tiden och förmågan samtidigt att tvinga korta bröstflås till djup magandning. Eller förvirrade, lätt förglömliga planeringsövningar till tankar som blott kan uppstå i en närvaro i nuet - då jag egentligen väljer att inte tänka alls. Sådant kan ske när jag är fri från jobbets krav och familjelivets agendapuls. Annars inte. Jag började fundera kring skeenden. Sådana som uppstår hela tiden ur intet. Ibland ett och ett men också i ett komplext parallellt mönster. Kanske en varm känsla på huden då solstrålar letar sig dit. Eller en insikt kring något som mitt undermedvetna bearbetat under lång tid. Ett fågelstreck precis i skymningen i en skog, vid en strand där molnen brinner i alla röda nyanser. Den kalla vinbärssaften mot gommen, sur och söt och torr på en gång. Ett leende från en okänd människa som jag känt hela livet. En melodi som har långt många fler toner. Sinnena är mina vänner hela vägen i en färgprak

Inge fonder

Oerhört spännande var det att läsa om Inge Knutssons liv i Sydsvenskan häromdagen. Tveklöst så har det gått bra för honom, inte minst med tanke på bilen han kör. Och visst bjuder tidningen på lite gratisreklam för hans företag IKC.

Enligt företaget IKC fonder själva så bygger förvaltningen på fundamental analys där 'placeringsbeslut tas baserat på analys av det makroekonomiska och politiska läget samt där teknisk analys används för att ge signaler för köp- och säljbeslut på kort sikt'. Det låter ju bra.

IKC:s fonder Sverige och World Wide har dock inte imponerat direkt så här långt i år - 1,6 % respektive -5,6 % - Morningstar har inte mer statistik. Det så kallade 'Fondbytesprogrammet' hittar jag inget alls om eftersom det ter sig mycket färskt. Därmed så kvalificerar sig inte IKC fonder in på min intresselista för tillfället.

Mina egna fonder är just nu fyra till antalet:

  • FIM Ukraine - 48,9 % i år (8,72 % sedan köp).
  • Skagen Kon-Tiki - 6,3 % i år (7,41 % sedan köp).
  • Stockpicker Norden Aktiv - 11,2 % i år (7,06 % sedan köp).
  • Stockpicker J.F. Commodity Energy Fund - minus 0,7 % i år (4,04 % sedan köp).
I det stora hela är jag nöjd med den värdeökning dessa fonder har gett så här långt. Energifonden tror jag kommer att utvecklas starkt framöver.

Hur ser din fondstrategi ut?

Fem steg till rikedom skriver Zed om. Lottospel, arv, stöld, daytrading och karriär är de metoder som Zed ratar för trivsel på jobbet, sparande, umgänge, investering och lärande. Jag är böjd att hålla med. Och med hjälp av nyckeln till miljonerna så håller du dig motiverad.

Kommentarer

  1. Jag gör en rundtur en gång om året och tar ut en intressant fond från alla marknader som jag anser att jag behöver. Har inte riktigt gjort det fullt ut, men med ny inspiration så blir det nog ganska snart.
    /KM

    SvaraRadera
  2. Jag läste också om IKC men blev inte heller så väldigt övertygad. Jag har fonder primärt för utländska investeringar, då går jag minst lika mkt på politiskt klimat som ekonomiskt dito (har främst mina pengar i "högriskländer"). det har gett fin utdelning i både ukraina och baltiukm och nu satt en del pengar på att greklandkrisen löser sig, ev. går jag över till thailand snart. en svensk fond som jag dock fått upp ögonen på är Tangent som bl.a. Avanza rekommenderat, den har gått mkt bra även om den har lite besvärliga köp/sälj-regler.

    SvaraRadera
  3. Jag har fått en presentation från honom personligen för några år sedan, men jag tycker aldrig att han synas i sömmarna.

    Har någon följt hans råd över lång tid? Kör han flera portföljer där han presenterar de mest framgångsrika? Om han har en "magic touch", varför kör han inte sin egen portfölj till stjärnorna utan slösar tid på att sköta andras PPM?

    Jag är väldigt kritisk till Sydsvenskans totalt blåögda framställning.

    SvaraRadera
  4. IKC:s hemsida är tunn på information. Frågan är om artikeln i SDS ger några nya kunder?

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Välkommen att kommentera här på bloggen, inget går upp emot en levande dialog. För att göra det så enkelt som möjligt men samtidigt bibehålla ett skydd mot anonymitetens nättroll krävs nu inloggning för att kommentera.
Kommentarer kräver registrering, exempelvis hos Blogger, Google, Yahoo, Wordpress eller annan OpenID-leverantör.
Håll en god ton i kommentarerna, respektera övriga kommentatorer och läsare samt håll er till ämnet. Brott mot svensk yttrandefrihet, hets mot folkgrupp, uppmaning till brott eller personliga detaljer om privatpersoner och uppenbar reklam kommer att raderas.
En del kommentarer identifieras automatiskt som spam och dyker därför inte upp förrän de avspammats. Ha tålamod!
I övrigt undviker jag att censurera så det är kommentatorns ansvar för innehållet som föreligger.

Populära inlägg