Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

Skeenden

Jag landar sällan. Mitt liv är i stort en färd i ständig flykt. Sällan finns tiden och förmågan samtidigt att tvinga korta bröstflås till djup magandning. Eller förvirrade, lätt förglömliga planeringsövningar till tankar som blott kan uppstå i en närvaro i nuet - då jag egentligen väljer att inte tänka alls. Sådant kan ske när jag är fri från jobbets krav och familjelivets agendapuls. Annars inte. Jag började fundera kring skeenden. Sådana som uppstår hela tiden ur intet. Ibland ett och ett men också i ett komplext parallellt mönster. Kanske en varm känsla på huden då solstrålar letar sig dit. Eller en insikt kring något som mitt undermedvetna bearbetat under lång tid. Ett fågelstreck precis i skymningen i en skog, vid en strand där molnen brinner i alla röda nyanser. Den kalla vinbärssaften mot gommen, sur och söt och torr på en gång. Ett leende från en okänd människa som jag känt hela livet. En melodi som har långt många fler toner. Sinnena är mina vänner hela vägen i en färgprak

Livegen av lån

Charlie Söderberg tar sitt pick och pack och drar iväg från Lyxfällan. Kanske en god idé? Själv börjar jag tröttna på konceptet och tycker att det krävs lite förnyelse.

Men det är högintressant att läsa om att 'alla våra deltagare berättar att de för två år sedan själva satt hemma och tittade på programmet utan att inse att det handlade om dem'. Och nog är det så att det hemma i tv-sofforna dessa dagar sitter potentiella programdeltagare - av den enkla anledningen att låna är billigt och spara är trist.

Jag är övertygad om att arbetsmarknaden för privatekonomiska rådgivare, Lyxfällan-programledare samt kronofogdar kommer att te sig helt lysande de kommande åren.

Familjen Pennings hustittande, exempelvis, ter sig alltmer meningslöst med tanke på de priser som det är idag. Jag kan bara inte förstå att människor i gemen tror att det här slutar lyckligt - med ständigt stigande bostadspriser och obefintlig amortering.

Kommentarer

  1. DEN STOTA FRÅGAN ÄR NÄR HUSBUBBLAN SPRICKER!

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Välkommen att kommentera här på bloggen, inget går upp emot en levande dialog. För att göra det så enkelt som möjligt men samtidigt bibehålla ett skydd mot anonymitetens nättroll krävs nu inloggning för att kommentera.
Kommentarer kräver registrering, exempelvis hos Blogger, Google, Yahoo, Wordpress eller annan OpenID-leverantör.
Håll en god ton i kommentarerna, respektera övriga kommentatorer och läsare samt håll er till ämnet. Brott mot svensk yttrandefrihet, hets mot folkgrupp, uppmaning till brott eller personliga detaljer om privatpersoner och uppenbar reklam kommer att raderas.
En del kommentarer identifieras automatiskt som spam och dyker därför inte upp förrän de avspammats. Ha tålamod!
I övrigt undviker jag att censurera så det är kommentatorns ansvar för innehållet som föreligger.

Populära inlägg