Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

Skeenden

Jag landar sällan. Mitt liv är i stort en färd i ständig flykt. Sällan finns tiden och förmågan samtidigt att tvinga korta bröstflås till djup magandning. Eller förvirrade, lätt förglömliga planeringsövningar till tankar som blott kan uppstå i en närvaro i nuet - då jag egentligen väljer att inte tänka alls. Sådant kan ske när jag är fri från jobbets krav och familjelivets agendapuls. Annars inte. Jag började fundera kring skeenden. Sådana som uppstår hela tiden ur intet. Ibland ett och ett men också i ett komplext parallellt mönster. Kanske en varm känsla på huden då solstrålar letar sig dit. Eller en insikt kring något som mitt undermedvetna bearbetat under lång tid. Ett fågelstreck precis i skymningen i en skog, vid en strand där molnen brinner i alla röda nyanser. Den kalla vinbärssaften mot gommen, sur och söt och torr på en gång. Ett leende från en okänd människa som jag känt hela livet. En melodi som har långt många fler toner. Sinnena är mina vänner hela vägen i en färgprak

Snygga paket

Som du kanske har märkt så har jag städat lite här på min sida. All färgglad, animerad reklam har försvunnit för det fanns ingen anledning att ha den kvar - alla som läser 'Per Penning' är kloka människor och köper inget i onödan. De annonser med färg som finns kvar är enbart av ideell karaktär. Med jämna mellanrum så brottas jag med annonser för SMS-lån - dessa tar jag kategoriskt bort eftersom de enligt min mening ofast handlar om oförskämda avgifter och räntor. Ser du någon sådan så tipsa mig gärna.

Vad har mer hänt? Jo, jag har lagt till en sektion till höger som heter 'nya kommentarer'. Alla ni som ger mig ynnesten att erhålla kloka kommentarer 'drunknar' oftast i inläggen när ett nytt hamnar överst. Nu kan alla se de tio senaste kommentarerna med en kort ingress. Nytt är också sektionen 'Nytt av Per' som visar de fem senaste inläggen.

Idag så fick jag en e-post ifrån Skandiabanken som var reklam för deras nya fondpaket. Är det något som Skandiabanken är duktiga på så är det att skapa attraktiva, färgglada annonser - jag blir genast väldigt sugen att prova deras 'Match maker' för att se vilket sparpaket som passar mig och min riskprofil. Dessvärre blir det inget av det här - av den enkla anledningen att jag är en aktiv sparare som tar mina egna beslut. Skandiabankens paket är för dig som tycker att ekonomi och sparande är tråkigt och inte vill lägga tid på det - för mig visserligen obegripligt, men bankernas sparpaket tror jag går en ljus framtid till mötes - några år framöver.

Ikväll så ska jag läsa lite skval-litteratur - det blir The automatic millionaire av David Bach, en liten nätt historia på 180 sidor. När jag bläddrar i den hastigt så nämns inga sparpaket från bankerna.

Innan du börjar att spara i något fondpaket så kanske du ska läsa Bankbluffen, Så här kan alla svenskar bli miljonärer eller Spara mindre - få ut mer. De kostar 153, 41 respektive 154 riksdaler - en modest investering om du ska börja spara för framtiden.

Kommentarer

Populära inlägg