Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

Skeenden

Jag landar sällan. Mitt liv är i stort en färd i ständig flykt. Sällan finns tiden och förmågan samtidigt att tvinga korta bröstflås till djup magandning. Eller förvirrade, lätt förglömliga planeringsövningar till tankar som blott kan uppstå i en närvaro i nuet - då jag egentligen väljer att inte tänka alls. Sådant kan ske när jag är fri från jobbets krav och familjelivets agendapuls. Annars inte. Jag började fundera kring skeenden. Sådana som uppstår hela tiden ur intet. Ibland ett och ett men också i ett komplext parallellt mönster. Kanske en varm känsla på huden då solstrålar letar sig dit. Eller en insikt kring något som mitt undermedvetna bearbetat under lång tid. Ett fågelstreck precis i skymningen i en skog, vid en strand där molnen brinner i alla röda nyanser. Den kalla vinbärssaften mot gommen, sur och söt och torr på en gång. Ett leende från en okänd människa som jag känt hela livet. En melodi som har långt många fler toner. Sinnena är mina vänner hela vägen i en färgprak

Ur balans

Jag försöker att balansera en budget i Smartbudget. Det går inte så bra. Men det är inte verktygets fel, det gör sin uppgift med bravur - men påtalar samtidigt alla familjen Pennings finansiella brister.

Nu har jag dock fått sista raden att visa plus. Däremot så speglar detta inte den krassa verkligheten så bra. Ska vi hålla den här budgeten så blir det inte direkt fett.

Det enda sättet jag kan komma på just nu är att vika en pappersvala av budgetpappret och skicka iväg det - och ta en paus och tänka på annat. Eller möjligen sätta in en annons på bilarna på Blocket - de kostar både skjorta, byxor och kalsonger.

Nä, nu är det natti natti. Låt förresten inte sänglopporna bita er.

Kommentarer

 1. Hej Per,
  jag har försökt läsa på i din blogg allt jag missat. Jag verkar dock inte stött på anledningen till att er ekonomi verkar lite ansträngd? Är det så att ni också är lite föräldrarlediga eller vad har förädrats?
  /KM

  SvaraRadera
 2. Hej Karriärmorsa!
  Jag håller på med en uppföljning av årets tre första månader och helt överskuggande har det varit elpriset som ätit hål i budgeten.

  Sen vet jag inte - dessvärre. Budgeten jag försöker balansera ser ut ungefär som 'verkligheten' historiskt sett - men går inte jämnt upp. Likväl så brukar 'verkligheten' göra det.

  Funderar på att bygga en budgettavla á lá Lyxfällan att leka familjelekar med. :)

  SvaraRadera
 3. Betalar du för plusversionen av smartbudget och vad tycker du om tjänsten som helhet? Kan man lätt justera sparandet om förändringar i sparkontot när värdepapper rör sig?

  Fråga på fråga, men jag undrar om man ska ge upp sitt halvdanna excelark för en trevligare och lättöverskådlig sida :-) Det är mest paranoian över att ge ut aldeles för mycket uppgifter som känns sådär, det hade varit trevligare med ett nedladdningsbart program.

  SvaraRadera
 4. Björn, jag betalar för smartbudget. Dessutom så är personerna bakom tjänsten mycket beredvilliga att hjälpa och lägga till funktioner. Den viktigaste funktionen är bankimporten som suger in alla kontoutdrag. Därmed 'försvinner' inget. :)

  170 kr för 12 månader är synnerligen prisvärt.

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Välkommen att kommentera här på bloggen, inget går upp emot en levande dialog. För att göra det så enkelt som möjligt men samtidigt bibehålla ett skydd mot anonymitetens nättroll krävs nu inloggning för att kommentera.
Kommentarer kräver registrering, exempelvis hos Blogger, Google, Yahoo, Wordpress eller annan OpenID-leverantör.
Håll en god ton i kommentarerna, respektera övriga kommentatorer och läsare samt håll er till ämnet. Brott mot svensk yttrandefrihet, hets mot folkgrupp, uppmaning till brott eller personliga detaljer om privatpersoner och uppenbar reklam kommer att raderas.
En del kommentarer identifieras automatiskt som spam och dyker därför inte upp förrän de avspammats. Ha tålamod!
I övrigt undviker jag att censurera så det är kommentatorns ansvar för innehållet som föreligger.

Populära inlägg