Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

Skeenden

Jag landar sällan. Mitt liv är i stort en färd i ständig flykt. Sällan finns tiden och förmågan samtidigt att tvinga korta bröstflås till djup magandning. Eller förvirrade, lätt förglömliga planeringsövningar till tankar som blott kan uppstå i en närvaro i nuet - då jag egentligen väljer att inte tänka alls. Sådant kan ske när jag är fri från jobbets krav och familjelivets agendapuls. Annars inte. Jag började fundera kring skeenden. Sådana som uppstår hela tiden ur intet. Ibland ett och ett men också i ett komplext parallellt mönster. Kanske en varm känsla på huden då solstrålar letar sig dit. Eller en insikt kring något som mitt undermedvetna bearbetat under lång tid. Ett fågelstreck precis i skymningen i en skog, vid en strand där molnen brinner i alla röda nyanser. Den kalla vinbärssaften mot gommen, sur och söt och torr på en gång. Ett leende från en okänd människa som jag känt hela livet. En melodi som har långt många fler toner. Sinnena är mina vänner hela vägen i en färgprak

Våren är inställd

Nja, kanske inte så illa som det låter. Våren tycks vara inställd, åtminstone för stunden, för Per Penning. De senaste dagarna har jag brottats med feberfrossa, svettningar och en blixtrande huvudvärk. Att gå till jobbet har varit en omöjlighet, sorgesamt i sig - för det är inte gratis att vara sjuk.

Idag, valborg, så toppar jag veckan med skällhosta och en tilltäppt näsa. Jag hör visserligen fåglarna men inte en doft av spirande gräs eller blommande rabatter märker jag av. Men, inget ont utan något gott - hade jag exempelvis varit en hund hade de nog skjutit mig.

April blev inte direkt min börsmånad - det blev en aning minus på grund av en felsatsning. Men nu ska vi iallafall fira in sköna Maj, eller hur? Den tid på året som de flesta av oss längtat till när vi stretat i vind och regn under hösten. Så även om jag själv avslutar april månad i en soffa med en filt och en kopp te så hoppas jag att du får en riktigt trevlig kväll och helg.

Jag bjuder på två citat att ta med dig in i nästa vecka, månad och år. Må väl!

'When you believe something can be done, your mind will find the ways to do it. Believing in a solution paves the way to a solution' - David Schwartz

'Kindness in words creates confidence. Kindness in thinking creates profoundness. Kindess in giving creates love.' - Lao Tzu

Kommentarer

  1. Kan du inte berätta om felsatsningen och eventuella lärdomar? Krya på dig!

    SvaraRadera
  2. Jodå, det kan jag göra. Lammhults Design föll inte alls så väl ut som jag förväntat och jag tog då en förlust.

    Och tack! Snart på fötter! :)

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Välkommen att kommentera här på bloggen, inget går upp emot en levande dialog. För att göra det så enkelt som möjligt men samtidigt bibehålla ett skydd mot anonymitetens nättroll krävs nu inloggning för att kommentera.
Kommentarer kräver registrering, exempelvis hos Blogger, Google, Yahoo, Wordpress eller annan OpenID-leverantör.
Håll en god ton i kommentarerna, respektera övriga kommentatorer och läsare samt håll er till ämnet. Brott mot svensk yttrandefrihet, hets mot folkgrupp, uppmaning till brott eller personliga detaljer om privatpersoner och uppenbar reklam kommer att raderas.
En del kommentarer identifieras automatiskt som spam och dyker därför inte upp förrän de avspammats. Ha tålamod!
I övrigt undviker jag att censurera så det är kommentatorns ansvar för innehållet som föreligger.

Populära inlägg