Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

Skeenden

Jag landar sällan. Mitt liv är i stort en färd i ständig flykt. Sällan finns tiden och förmågan samtidigt att tvinga korta bröstflås till djup magandning. Eller förvirrade, lätt förglömliga planeringsövningar till tankar som blott kan uppstå i en närvaro i nuet - då jag egentligen väljer att inte tänka alls. Sådant kan ske när jag är fri från jobbets krav och familjelivets agendapuls. Annars inte. Jag började fundera kring skeenden. Sådana som uppstår hela tiden ur intet. Ibland ett och ett men också i ett komplext parallellt mönster. Kanske en varm känsla på huden då solstrålar letar sig dit. Eller en insikt kring något som mitt undermedvetna bearbetat under lång tid. Ett fågelstreck precis i skymningen i en skog, vid en strand där molnen brinner i alla röda nyanser. Den kalla vinbärssaften mot gommen, sur och söt och torr på en gång. Ett leende från en okänd människa som jag känt hela livet. En melodi som har långt många fler toner. Sinnena är mina vänner hela vägen i en färgprak

Zombieland

Jag tyckte att det här inlägget från Cornucopia var riktigt roligt. Så mycket det glos på TV, minsann! Över tre timmar om dagen!? Hur går det ihop, egentligen?

'Livet är inte de dagar som gått, utan de dagar man minns' säger ett berömt ordspråk. Nog är det så. Eller så kanske vissa har en förmåga att sitta och tänka tillbaks på alla de TV-program de sett och tänka att ja- det var tider det?`

Nej, jag tänker inte raljera över vad människor lägger sin tid på - däremot så kan jag konstatera att jag inte förstår att det finns så lite i vardagslivet att ägna sig åt att tre timmar framför burken ter sig helt i sin ordning.

Något helt annat - eftersom jag investerar i investmentbolag så har jag följt Lundaluppens eminenta analyser av dylika bolag. Mycket intressant läsning som jag rekommenderar.

Kommentarer

Populära inlägg