Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

Skeenden

Jag landar sällan. Mitt liv är i stort en färd i ständig flykt. Sällan finns tiden och förmågan samtidigt att tvinga korta bröstflås till djup magandning. Eller förvirrade, lätt förglömliga planeringsövningar till tankar som blott kan uppstå i en närvaro i nuet - då jag egentligen väljer att inte tänka alls. Sådant kan ske när jag är fri från jobbets krav och familjelivets agendapuls. Annars inte. Jag började fundera kring skeenden. Sådana som uppstår hela tiden ur intet. Ibland ett och ett men också i ett komplext parallellt mönster. Kanske en varm känsla på huden då solstrålar letar sig dit. Eller en insikt kring något som mitt undermedvetna bearbetat under lång tid. Ett fågelstreck precis i skymningen i en skog, vid en strand där molnen brinner i alla röda nyanser. Den kalla vinbärssaften mot gommen, sur och söt och torr på en gång. Ett leende från en okänd människa som jag känt hela livet. En melodi som har långt många fler toner. Sinnena är mina vänner hela vägen i en färgprak

Många bollar på Bengt

Idag så var jag iväg på ytterligare en anställningsintervju - denna gång på ett konkurrerande företag till det jag besökte härförleden. Jag måste erkänna att jag fått blodad tand.

Det blev så påtagligt när jag såg kontrasterna till min nuvarande arbetsplats. Här fanns det dynamik, puls och brinnande intresse. Något som är mindre påtagligt där jag arbetar nu.

Jag tror att det är nyttigt att byta jobb regelbundet. Att inte vara på samma plats för länge, oavsett om jag trivs eller ej. Det är nog nyttigt att byta utsikt, perspektiv och fokus. För jag har märkt att desto längre jag jobbar på samma arbetsplats desto svårare har jag att skilja den ena dagen från den andra. Och jag tänker ofta på att livet är de dagar jag minns - inte de som passerade.

Jag går ju här och hoppas på att fler ska läsa min geniala text som beskriver mig och mitt innersta jag. Här finns det inga platta argument så som 'många bollar i luften' eller 'flexibel' och 'energisk' - uttryck och ord som numera förlorat sitt innehåll. Men om den nu inte fungerar så kan även jag formulera ansökningsbrev av den traditionella, torra varianten.

Det är tröttande med intervjuer så nu är det sängdax tillsammans med lite ekonomilitteratur.

Kommentarer

  1. Själv har jag 5 år på skatteverket bakom mig. Fy fan vilket trist jobb det är. Jag vet inte om det är måndag eller fredag. Men men, en stadig inkomst ger det och arbetsinsatsen motsvarar väl halvtid hos en privat arbetsgivare. Det värsta är att referenserna blir kassa bara. Vem vill anställa en före detta skattmas ?

    SvaraRadera
  2. Hej Skattmas! Jag känner igen problematiken. Mina nuvarande kollegor är väl inga racerförare direkt på jobb. Det sägs att du blir genomsnittet av de tio personer du umgås mest med - och kollegor räknas väl dit? ;)

    Jag har själv haft ett jobb där mitt största bekymmer var att jag gäspade käkarna ur led. Där lärde jag mig att värdesätta ett 'bra jobb'.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Välkommen att kommentera här på bloggen, inget går upp emot en levande dialog. För att göra det så enkelt som möjligt men samtidigt bibehålla ett skydd mot anonymitetens nättroll krävs nu inloggning för att kommentera.
Kommentarer kräver registrering, exempelvis hos Blogger, Google, Yahoo, Wordpress eller annan OpenID-leverantör.
Håll en god ton i kommentarerna, respektera övriga kommentatorer och läsare samt håll er till ämnet. Brott mot svensk yttrandefrihet, hets mot folkgrupp, uppmaning till brott eller personliga detaljer om privatpersoner och uppenbar reklam kommer att raderas.
En del kommentarer identifieras automatiskt som spam och dyker därför inte upp förrän de avspammats. Ha tålamod!
I övrigt undviker jag att censurera så det är kommentatorns ansvar för innehållet som föreligger.

Populära inlägg