Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

Skeenden

Jag landar sällan. Mitt liv är i stort en färd i ständig flykt. Sällan finns tiden och förmågan samtidigt att tvinga korta bröstflås till djup magandning. Eller förvirrade, lätt förglömliga planeringsövningar till tankar som blott kan uppstå i en närvaro i nuet - då jag egentligen väljer att inte tänka alls. Sådant kan ske när jag är fri från jobbets krav och familjelivets agendapuls. Annars inte. Jag började fundera kring skeenden. Sådana som uppstår hela tiden ur intet. Ibland ett och ett men också i ett komplext parallellt mönster. Kanske en varm känsla på huden då solstrålar letar sig dit. Eller en insikt kring något som mitt undermedvetna bearbetat under lång tid. Ett fågelstreck precis i skymningen i en skog, vid en strand där molnen brinner i alla röda nyanser. Den kalla vinbärssaften mot gommen, sur och söt och torr på en gång. Ett leende från en okänd människa som jag känt hela livet. En melodi som har långt många fler toner. Sinnena är mina vänner hela vägen i en färgprak

Varför och inte vad eller hur

Idag så har varit en behaglig dag med lite familjesamkväm, en del frisk luft och en god middag. Så jag kan verkligen inte klaga - det har varit en 'lagom' dag. Avslutade dagen med hockeyfinalen som Tjeckien vann rättvist.

Jag har klippt gräsmattan, funderat mig blå på om jag ska byta jobb och dessutom läst flera intressanta inläggbland mina favoritbloggar. Värdeinvesteraren reder ut begreppen kring vad inflation gör med dina slantar och jag har tittat på TED - Ideas worth spreading och vikten av att ställa sig frågan VARFÖR vi gör saker och ting - inte bara vad och hur.

Varför sparar du? Är ditt svar 'för att bli miljonär' så har du missat innehållet i frågan. Då svarar du med ett 'vad' - vad jag vill bli, en miljonär.

Varför sparar du? Är ditt svar 'att jag köper och säljer enligt min plan' så har du inte heller hört frågan eftersom du fokuserar på ett 'hur'.

Varför sparar du? Varför? Det är bara ett 'varför' som innehåller något väsentligt för dig. Har du klart för dig dina 'varför'?

Nåväl - eftersom kvinnor ofta är särdeles kloka så tjuvläser jag Networking ibland där dåliga ursäkter i lönemonologen blev helgens sista läsning. Läs den du också om du närmar dig ditt lönesamtal.

Ny vecka och nya utmaningar!

Kommentarer

  1. Kul att se att du smyger in hos oss ibland :-)
    Jag kommer smyga hit ibland också...

    SvaraRadera
  2. Ja, ni skriver saker som berör även oss gubbar! :)

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Välkommen att kommentera här på bloggen, inget går upp emot en levande dialog. För att göra det så enkelt som möjligt men samtidigt bibehålla ett skydd mot anonymitetens nättroll krävs nu inloggning för att kommentera.
Kommentarer kräver registrering, exempelvis hos Blogger, Google, Yahoo, Wordpress eller annan OpenID-leverantör.
Håll en god ton i kommentarerna, respektera övriga kommentatorer och läsare samt håll er till ämnet. Brott mot svensk yttrandefrihet, hets mot folkgrupp, uppmaning till brott eller personliga detaljer om privatpersoner och uppenbar reklam kommer att raderas.
En del kommentarer identifieras automatiskt som spam och dyker därför inte upp förrän de avspammats. Ha tålamod!
I övrigt undviker jag att censurera så det är kommentatorns ansvar för innehållet som föreligger.

Populära inlägg