Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

Skeenden

Jag landar sällan. Mitt liv är i stort en färd i ständig flykt. Sällan finns tiden och förmågan samtidigt att tvinga korta bröstflås till djup magandning. Eller förvirrade, lätt förglömliga planeringsövningar till tankar som blott kan uppstå i en närvaro i nuet - då jag egentligen väljer att inte tänka alls. Sådant kan ske när jag är fri från jobbets krav och familjelivets agendapuls. Annars inte. Jag började fundera kring skeenden. Sådana som uppstår hela tiden ur intet. Ibland ett och ett men också i ett komplext parallellt mönster. Kanske en varm känsla på huden då solstrålar letar sig dit. Eller en insikt kring något som mitt undermedvetna bearbetat under lång tid. Ett fågelstreck precis i skymningen i en skog, vid en strand där molnen brinner i alla röda nyanser. Den kalla vinbärssaften mot gommen, sur och söt och torr på en gång. Ett leende från en okänd människa som jag känt hela livet. En melodi som har långt många fler toner. Sinnena är mina vänner hela vägen i en färgprak

Vinnande attityd

Jag är en person som aldrig vinner. Allt enligt mig själv och en lång empirisk historik. Jag är en person som tar en lott och med bestämdhet vet att det är en nitlott. Jag köper en trisslott och skrapar fram unika belopp. När jag satsar på en häst så blir den garanterat halt - och gör därmed halt. Inte ens en rökt ål har jag lyckats vinna på marknadernas tombola. Så egentligen borde jag inte syssla med en sådan fruktlös aktivitet.

Men så hände ett under. Någon däruppe eller därnere gillade mig för en stund. Jag vann på en lott och vinsten var en digital videokamera. Hörde ni? Jag var en vinnare och vinsten var inte en ny lott!

Jag tycker det är en krydda i livet att spela lite eller köpa en och annan lott. Jag saknar dock helt intresse för att analysera kusar, spela avancerade systemspel eller att satsa rejält. Nej, mitt spelande fungerar mer som en önskebrunn. Jag slänger i ett eller annat mynt, önskar mig något och går därifrån och glömmer bort det hela.

Ett spel som jag haft stående under några år är Miljonlotteriet. Jag gillar helt enkelt spel där jag har möjlighet att vinna men där överskottet går till behjärtansvärda ändamål. IOGT-NTO:s arbete mot våld, droger och alkohol bland ungdomar känns synnerligen enkelt att vilja stödja.

Ibland hör jag åsikter om att det är meningslöst och slöseri med pengar att köpa lotter eller att spela. Det finns hos en del människor ett behov av att bestämma åt andra vad som är rätt eller fel. Mitt eget förhållningssätt till spel är att inte lägga mer än småslantar i det - samtidigt som jag får möjligheten att vinna något. Det är min vinnande attityd.

Kommentarer

  1. Bettre at spela på Lotto med små summer penger enn å gamble med pensionen som Ni gjör:

    "Most investors, both institutional and individual, will find that the best way to own common stocks is through an index fund that charges minimal fees. Those following this path are sure to beat the net results (after fees and expenses) delivered by the great majority of investment professionals." --Warren Buffett Berkshire Hathaway Annual Letter, 1996

    SvaraRadera
  2. Anonym, intressant. :)

    Tack, nonhosonno! :)

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Välkommen att kommentera här på bloggen, inget går upp emot en levande dialog. För att göra det så enkelt som möjligt men samtidigt bibehålla ett skydd mot anonymitetens nättroll krävs nu inloggning för att kommentera.
Kommentarer kräver registrering, exempelvis hos Blogger, Google, Yahoo, Wordpress eller annan OpenID-leverantör.
Håll en god ton i kommentarerna, respektera övriga kommentatorer och läsare samt håll er till ämnet. Brott mot svensk yttrandefrihet, hets mot folkgrupp, uppmaning till brott eller personliga detaljer om privatpersoner och uppenbar reklam kommer att raderas.
En del kommentarer identifieras automatiskt som spam och dyker därför inte upp förrän de avspammats. Ha tålamod!
I övrigt undviker jag att censurera så det är kommentatorns ansvar för innehållet som föreligger.

Populära inlägg