Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

Skeenden

Jag landar sällan. Mitt liv är i stort en färd i ständig flykt. Sällan finns tiden och förmågan samtidigt att tvinga korta bröstflås till djup magandning. Eller förvirrade, lätt förglömliga planeringsövningar till tankar som blott kan uppstå i en närvaro i nuet - då jag egentligen väljer att inte tänka alls. Sådant kan ske när jag är fri från jobbets krav och familjelivets agendapuls. Annars inte. Jag började fundera kring skeenden. Sådana som uppstår hela tiden ur intet. Ibland ett och ett men också i ett komplext parallellt mönster. Kanske en varm känsla på huden då solstrålar letar sig dit. Eller en insikt kring något som mitt undermedvetna bearbetat under lång tid. Ett fågelstreck precis i skymningen i en skog, vid en strand där molnen brinner i alla röda nyanser. Den kalla vinbärssaften mot gommen, sur och söt och torr på en gång. Ett leende från en okänd människa som jag känt hela livet. En melodi som har långt många fler toner. Sinnena är mina vänner hela vägen i en färgprak

Gräs och franska viner

Ack - du ljuva sommar! Nu kom den äntligen och med den sommarkänslan. Ljumma vindar och solstrålar. Och så sommardofterna. Nyklippt gräs är dagens doft.

Ja, det är kanske inte det charmigaste i världen med en brummande motorgräsklippare, men när den väl gjort sitt jobb och tystnaden faller - då är den ljuvligt att sniffa med näsan i luften.

Efter att nu ha tackat nej till en provanställning så känns det bra. Jag kan ha en tendens att känna mig smickrad av att erbjudas något och därmed lättare acceptera. Dock inte denna gång och det stärker mig också i att jag gjort rätt. Nu är det till arbetsgivaren att agera om de önskar.

Insåg också idag att det verkligen ÄR sommar och att semestern närmar sig med stormsteg! Om endast några veckor ska familjen Penning åka till Frankrike ungefär tio dagar. Det ska bli mycket spännande. Jag har aldrig varit i detta land och ser fram emot goda viner och ostar.

Det är inte direkt gratis att åka på en sådan här resa. Vi ska flyga och sedan hyra bil. Bo på bed & breakfast och hyra ett litet hus. Dessutom så har jag insett att det behövs en hel del kontanta medel på en sådan här tripp - det ska vara depositioner för det mesta, verkar det som. Men är det något som jag anser det vara värt att lägga pengar på så är det upplevelser!

Dagen till ära stuvade jag om i min PPM-portfölj. Efter att ha legat försiktigt i en räntefond de senaste turbulenta veckorna så har jag åter gått in i tillväxtmarknader. Det återstår att se om det var ett klokt steg att ta. Och i min aktieportfölj är jag åter fullinvesterad då jag lyft in Ratos och Bure.

Så nu hoppas jag på att min resa mot en bättre ekonomi kan fortsätta efter dikeskörningarna den senaste tiden.

Kommentarer

  1. Frankrike! Nu blev jag djupt avundsjuk!

    I somras när vi var där gjorde vi upp en budget på ungefär hur mycket vi fick göra av med varje dag. Den var väl tilltagen vilket gjorde att vi trots allt kände oss förhållandevis rika under vår vistelse.Men som sagt det är ganska dyrt där så pengarna rullar lätt i väg!

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Välkommen att kommentera här på bloggen, inget går upp emot en levande dialog. För att göra det så enkelt som möjligt men samtidigt bibehålla ett skydd mot anonymitetens nättroll krävs nu inloggning för att kommentera.
Kommentarer kräver registrering, exempelvis hos Blogger, Google, Yahoo, Wordpress eller annan OpenID-leverantör.
Håll en god ton i kommentarerna, respektera övriga kommentatorer och läsare samt håll er till ämnet. Brott mot svensk yttrandefrihet, hets mot folkgrupp, uppmaning till brott eller personliga detaljer om privatpersoner och uppenbar reklam kommer att raderas.
En del kommentarer identifieras automatiskt som spam och dyker därför inte upp förrän de avspammats. Ha tålamod!
I övrigt undviker jag att censurera så det är kommentatorns ansvar för innehållet som föreligger.

Populära inlägg