Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

Skeenden

Jag landar sällan. Mitt liv är i stort en färd i ständig flykt. Sällan finns tiden och förmågan samtidigt att tvinga korta bröstflås till djup magandning. Eller förvirrade, lätt förglömliga planeringsövningar till tankar som blott kan uppstå i en närvaro i nuet - då jag egentligen väljer att inte tänka alls. Sådant kan ske när jag är fri från jobbets krav och familjelivets agendapuls. Annars inte. Jag började fundera kring skeenden. Sådana som uppstår hela tiden ur intet. Ibland ett och ett men också i ett komplext parallellt mönster. Kanske en varm känsla på huden då solstrålar letar sig dit. Eller en insikt kring något som mitt undermedvetna bearbetat under lång tid. Ett fågelstreck precis i skymningen i en skog, vid en strand där molnen brinner i alla röda nyanser. Den kalla vinbärssaften mot gommen, sur och söt och torr på en gång. Ett leende från en okänd människa som jag känt hela livet. En melodi som har långt många fler toner. Sinnena är mina vänner hela vägen i en färgprak

Det hettar till

Idag ska det bli rejält varmt och tydligen ska detta hålla i sig ytterligare ett tag. Tyvärr så har jag mitt hemmakontor på ovanvåningen och där blir det olidligt hett. Datorn trivs inte heller - fläkten snurrar som en galning och ibland så kraschar den av värmeslag. Jag står helt enkelt inte ut att sitta där och jag saknar tyvärr en bärbar dator som jag kan sitta i kylskåpet med.

I sinom tid blir det dock höst och kallt. Och jag har inte glömt bort vinterns skräckläsning av elfakturor. Ekonomikoll anser att det är läge att binda sitt elpris nu och så är det kanske. Men vad kan anses vara ett bra elpris? Jag måste helt enkelt plocka fram lite information på nätet kring detta. Vad anser du? Fastpris eller rörligt?

Nu har jag åter klivit på högrisktåget i PPM efter att suttit på perrongen i en räntefond någon vecka. Undrar om det blev rätt tåg och inte ett som stannar på ett stickspår? Hur gör du själv med din PPM egentligen? Är du passiv eller aktiv med dina framtida pensionspengar?

Veckan som kommer är min sista arbetsvecka före min längre semester. Det ska bli lite spännande att se hur rapportsäsongen ter sig och vart våra investerade pengar tenderar att ta vägen. jag är dock i det längre loppet optimist och tror att sommaren slutar på plus. Eller är jag fel ute?

Läs även andra bloggares åsikter om , , , intressant?

Kommentarer

Populära inlägg