Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

Skeenden

Jag landar sällan. Mitt liv är i stort en färd i ständig flykt. Sällan finns tiden och förmågan samtidigt att tvinga korta bröstflås till djup magandning. Eller förvirrade, lätt förglömliga planeringsövningar till tankar som blott kan uppstå i en närvaro i nuet - då jag egentligen väljer att inte tänka alls. Sådant kan ske när jag är fri från jobbets krav och familjelivets agendapuls. Annars inte. Jag började fundera kring skeenden. Sådana som uppstår hela tiden ur intet. Ibland ett och ett men också i ett komplext parallellt mönster. Kanske en varm känsla på huden då solstrålar letar sig dit. Eller en insikt kring något som mitt undermedvetna bearbetat under lång tid. Ett fågelstreck precis i skymningen i en skog, vid en strand där molnen brinner i alla röda nyanser. Den kalla vinbärssaften mot gommen, sur och söt och torr på en gång. Ett leende från en okänd människa som jag känt hela livet. En melodi som har långt många fler toner. Sinnena är mina vänner hela vägen i en färgprak

Ljuva droppar

Vatten! Det regnar. För första gången på en evighet. Det känns bra. Vår trädgård är rätt lik en öken.

Nyss hemkommen från en tältsession. Hela familjen Penning inklämda i ett mysigt tält på en camping under några dagar. Nyinköpta sovsäckar och lite tjockare liggunderlag för en gammal mans rygg. Frukost, lunch och middag i det fria och mycket sol. Så nu väl hemkomna så är vi faktiskt en aning tröttkörda, hela bunten. Frisk luft tar på krafterna på något underligt sätt.

Kan konstatera att börsen gått min väg denna vecka, inte minst Autoliv som nu stigit med 13 % sedan inköp. Swedbank är jag också nöjd med nästan 4 % på en vecka. Imorgon ligger en köporder på Know-IT. Denna samt de övriga aktierna ligger i min lilla tradingportfölj.

Det blir en ganska trevlig månad rent privatekonomiskt för familjen Penning. Lönerna har inte varit urholkade av sjukfrånvaro och vård av barn så det kommer att bli helt i sin ordning när det gäller sparandet - för att spara, det känns bra.

För det ter sig allt ljusare i sinnet hos oss svenskar. Frågan är då om det är verklighet eller illusion - att faran är över och vi kan slappna av? Själv vågar jag inte ta allt för stora risker utan följer utvecklingen noga. Det gäller att lyssna och analysera. En person som jag gärna lyssnar på är Per H Börjesson som har många god åsikter kring sparandet. Att han sedan försöker att rida på Warren Buffett i sin marknadsföring av sitt investmentbolag är mindre smickrande eftersom han inte har den talang, uthållighet eller kunskap som Herr Buffett har. Men var och en är sin egen lyckas smed.

Imorgon väntar en dag som är helt tom i kalendern. Troligen blir det lite trädgårdsarbete, fönstertvätt och en god bok i skuggan. Eller kanske det blir regn?

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , intressant?

Kommentarer

Populära inlägg