Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

Skeenden

Jag landar sällan. Mitt liv är i stort en färd i ständig flykt. Sällan finns tiden och förmågan samtidigt att tvinga korta bröstflås till djup magandning. Eller förvirrade, lätt förglömliga planeringsövningar till tankar som blott kan uppstå i en närvaro i nuet - då jag egentligen väljer att inte tänka alls. Sådant kan ske när jag är fri från jobbets krav och familjelivets agendapuls. Annars inte. Jag började fundera kring skeenden. Sådana som uppstår hela tiden ur intet. Ibland ett och ett men också i ett komplext parallellt mönster. Kanske en varm känsla på huden då solstrålar letar sig dit. Eller en insikt kring något som mitt undermedvetna bearbetat under lång tid. Ett fågelstreck precis i skymningen i en skog, vid en strand där molnen brinner i alla röda nyanser. Den kalla vinbärssaften mot gommen, sur och söt och torr på en gång. Ett leende från en okänd människa som jag känt hela livet. En melodi som har långt många fler toner. Sinnena är mina vänner hela vägen i en färgprak

Tappat i lådan

Så där ja! Nu har jag fått mitt lock som saknades på kaffekokaren och jag känner mig nöjd.

Nöjd är jag också med en tjänst som jag använder på nätet. Nu har jag kört denna lösning i över ett år och jag kan inte finna några brister alls. Den är enkel och ren - den heter 'Dropbox'. Den är också gratis att använda.

Vad är då Dropbox för en tingest? Ja - den är unik så den måste beskrivas med flera termer. Dropbox är en online backup, en fildelningstjänst, filsynkronisering mellan flera datorer, filer för mobila enheter och mycket mera.

Med Dropbox får du 2 GB lagringsutrymme på Internet gratis, med upp till 100GB tillgängligt för betalande kunder. Det hela sker helt automatiskt och smidigt. Du kan återställa tidigare versioner av dina filer, skapa delade mappar och bjuda in folk att använda dem och mycket mera.

Jag använder just nu Dropbox på flera datorer - på så sätt vet jag att mina filer är riktigt säkra. En dator hemma och en annan dator hos en släkting samt lagringen på nätet. Jag behöver aldrig fundera på att spara mina filer och bilder på andra media. Alla mina bilder, excelark, kalkyler och annat hamnar i denna låda.

Ja, det var lite reklam det. Men jag är mycket övertygad att om du provar den här tjänsten så kommer du att bli mycket förtjust.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , intressant?

Kommentarer

Populära inlägg