Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

Skeenden

Jag landar sällan. Mitt liv är i stort en färd i ständig flykt. Sällan finns tiden och förmågan samtidigt att tvinga korta bröstflås till djup magandning. Eller förvirrade, lätt förglömliga planeringsövningar till tankar som blott kan uppstå i en närvaro i nuet - då jag egentligen väljer att inte tänka alls. Sådant kan ske när jag är fri från jobbets krav och familjelivets agendapuls. Annars inte. Jag började fundera kring skeenden. Sådana som uppstår hela tiden ur intet. Ibland ett och ett men också i ett komplext parallellt mönster. Kanske en varm känsla på huden då solstrålar letar sig dit. Eller en insikt kring något som mitt undermedvetna bearbetat under lång tid. Ett fågelstreck precis i skymningen i en skog, vid en strand där molnen brinner i alla röda nyanser. Den kalla vinbärssaften mot gommen, sur och söt och torr på en gång. Ett leende från en okänd människa som jag känt hela livet. En melodi som har långt många fler toner. Sinnena är mina vänner hela vägen i en färgprak

Absolut ingenting

Nu är jag så in till döden trött. Hade det inte varit för den rykande varma koppen starkt kaffe som jag sörplar på så hade jag nog fallit omkull medvetslös.

Det har varit och är hektiskt och stressigt på jobbet, minst sagt. Sedan så är det mycket skola, barn och aktiviteter. Vad är det som händer och vad håller jag på med? Det är som ett maratonlopp där jag springer men aldrig når målsnöret.

Nu ska jag vara lite mästrande och säga att alla ni som inte har några barn - ja, ni anar inte hur mycket tid ni har till förfogande. Tiden, den här flyktiga gasen som jag suktar efter men som inte går att hålla fast vid, den kunde jag slösa friskt med för tio, femton år sedan. Idag är det annorlunda. Nu är tiden, eller åtminstone den stilla, fridfulla, egna, valfria tiden kort och värdefull. Den stressiga, rusande, hektiska tiden finns det mer av.

Det sägs i en undersökning att de över femtio är mest nöjda med sitt sexliv. Jag förstår att fyrtioåringar med små barn överhuvudtaget inte platsar i panelen. Att kunna föra vuxna samtal utan att ständigt bli avbrutna är också något det är klent med.

Ibland så skulle det vara skönt att ha lite tid att inte göra någonting alls. Att bara känna att den här stunden, det här ögonblicket är mitt att förfoga över till att bara andas - och inget mer. Att göra absolut ingenting och känna mig nöjd med det.

Idag har jag tittat på mina aktier och känt mig tillfreds med dem - alltid något. Handelsbanken, Autoliv och Raysearch Laboratories är glädjande investeringar. Boliden och Kinnevik tycks jag också ha tajmat in ganska bra. Jag hoppas på en bra fortsättning på börsåret.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , intressant?

Kommentarer

Populära inlägg