Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

Skeenden

Jag landar sällan. Mitt liv är i stort en färd i ständig flykt. Sällan finns tiden och förmågan samtidigt att tvinga korta bröstflås till djup magandning. Eller förvirrade, lätt förglömliga planeringsövningar till tankar som blott kan uppstå i en närvaro i nuet - då jag egentligen väljer att inte tänka alls. Sådant kan ske när jag är fri från jobbets krav och familjelivets agendapuls. Annars inte. Jag började fundera kring skeenden. Sådana som uppstår hela tiden ur intet. Ibland ett och ett men också i ett komplext parallellt mönster. Kanske en varm känsla på huden då solstrålar letar sig dit. Eller en insikt kring något som mitt undermedvetna bearbetat under lång tid. Ett fågelstreck precis i skymningen i en skog, vid en strand där molnen brinner i alla röda nyanser. Den kalla vinbärssaften mot gommen, sur och söt och torr på en gång. Ett leende från en okänd människa som jag känt hela livet. En melodi som har långt många fler toner. Sinnena är mina vänner hela vägen i en färgprak

Påverkan

För några år sedan så arbetade jag på en arbetsplats där jag vantrivdes oerhört. Det huvudsakliga skälet var en chef med en narcissistisk personlighetsstörning i kombination med psykopati. Nåväl, det här är min helt privata analys, men något åt det hållet var det.

Och när man mår dåligt påverkar det ens liv, vare sig man vill det eller inte. Och vad skulle jag ta mig till? Jag var ju inte glad, precis.

Jag läste då någonstans att om man log så kunde man bli glad av bara det. Alltså, med ett brett flin över hela ansiktet så kunde detta dra igång processer i kroppen som gjorde mig gladare? Om det stämde? Jag vet inte, eftersom det tedde sig fånigt att gå runt och visa tänderna.

Men jag tror att grundtanken är god. Våra känslor föds på olika sätt. Många gånger via hur vi tänker kring saker och ting. Men också hur vi agerar. Är du vänlig mot människor, exempelvis, så blir du troligen också mer tillfreds inombords. Om du är hjälpsam mår du säkert också bättre - inte minst av den tacksamhet du får tillbaka. Hur du är mot andra reflekteras tillbaka i dig själv. Det är ett mönster som går igen - att agera rätt mot andra leder gärna till att du agerar rätt mot dig själv.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , intressant?

Kommentarer

Populära inlägg