Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

Skeenden

Jag landar sällan. Mitt liv är i stort en färd i ständig flykt. Sällan finns tiden och förmågan samtidigt att tvinga korta bröstflås till djup magandning. Eller förvirrade, lätt förglömliga planeringsövningar till tankar som blott kan uppstå i en närvaro i nuet - då jag egentligen väljer att inte tänka alls. Sådant kan ske när jag är fri från jobbets krav och familjelivets agendapuls. Annars inte. Jag började fundera kring skeenden. Sådana som uppstår hela tiden ur intet. Ibland ett och ett men också i ett komplext parallellt mönster. Kanske en varm känsla på huden då solstrålar letar sig dit. Eller en insikt kring något som mitt undermedvetna bearbetat under lång tid. Ett fågelstreck precis i skymningen i en skog, vid en strand där molnen brinner i alla röda nyanser. Den kalla vinbärssaften mot gommen, sur och söt och torr på en gång. Ett leende från en okänd människa som jag känt hela livet. En melodi som har långt många fler toner. Sinnena är mina vänner hela vägen i en färgprak

Jämnt skägg

Vårtrötthet eller sommarutmattning? Jag vet inte riktigt vad det är men jag känner mig mest låg och sliten just nu. Lite som om bränslet börjar ta slut och den inre motorn börjar misstända. Att arbeta är inget roligt och inte ens skatteåterbäringen lyckades höja humöret. Börsen är trist och jag är likvid så där finns inget skojigt att hämta heller. Barnen har slutat skolan men är likväl på fritids då deras lov är betydligt längre än mina och fru Pennings ihopskrapade semesterdagar.

Så vad göra? Jo, roligt är att planera just semestern. De dagar då vi faktiskt kan vara tillsammans och njuta av varandras sällskap. Där umgänget handlar mer om att ha skoj och koppla av än att tjata och tjura på varandra. Det ser jag fram emot. Visserligen så kommer årets sommarsemester att vara en helsvensk sådan - tältning, stuga och förhoppningsvis bad och sol. Inget fel i det men beror till viss del på att vi vill hålla i slantarna för att se vart flytten bär hän i kostnader.

Idag flyttade jag telefoni och bredband och det blir Telia som får stå för dessa tjänster. Det kommer att bli IP-telefoni och 24 mbit så som bredband. Äntligen en uppkopplingshastighet som tillåter lite bättre strömningsmöjligheter - Spotify och SVT Play är kanske de mest önskade. Trevligt är också att det blir billigare än idag. Landsbygd är trevligt och angenämt men är styvmoderligt behandlat av aktörer som Telia. De trådlösa tjänsterna har inte heller de fungerat så väl där vi bor idag.

Billigare kommer också TV att bli. Dagens parabol får hänga kvar där den är och framöver blir det via antenn och då Boxer. Fler kanaler än idag och i HD-upplösning. Trevligt. Den största faran är dock att jag fastnar framför dumburken mer än nådigt. Vi får se hur det blir.

Att kunna skaffa bättre tjänster till en billigare penning känns fantastiskt bra. Det blir ett bättre konsumtionsutrymme och ökade möjligheter att spara och amortera. För många hushåll är det numera så att det plockas ur sparandet för att hantera ökade kostnader så som boräntehöjningar och elkostnader - inte direkt rätt väg att vandra för en nöjsammare privatekonomisk framtid.

Så var familjen Pennings slutrad i boendekalkylen slutar är ännu ovisst. Högre bolån blir det. Lägre uppvärmningskostnad, billigare resor, telefoni, bredband och TV blir det också. Hur balansen exakt blir efter ett år ska bli spännande att se. Jämnt skägg är min uppskattning

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , intressant?

Kommentarer

Populära inlägg