Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

Skeenden

Jag landar sällan. Mitt liv är i stort en färd i ständig flykt. Sällan finns tiden och förmågan samtidigt att tvinga korta bröstflås till djup magandning. Eller förvirrade, lätt förglömliga planeringsövningar till tankar som blott kan uppstå i en närvaro i nuet - då jag egentligen väljer att inte tänka alls. Sådant kan ske när jag är fri från jobbets krav och familjelivets agendapuls. Annars inte. Jag började fundera kring skeenden. Sådana som uppstår hela tiden ur intet. Ibland ett och ett men också i ett komplext parallellt mönster. Kanske en varm känsla på huden då solstrålar letar sig dit. Eller en insikt kring något som mitt undermedvetna bearbetat under lång tid. Ett fågelstreck precis i skymningen i en skog, vid en strand där molnen brinner i alla röda nyanser. Den kalla vinbärssaften mot gommen, sur och söt och torr på en gång. Ett leende från en okänd människa som jag känt hela livet. En melodi som har långt många fler toner. Sinnena är mina vänner hela vägen i en färgprak

Trygg hamn

Helgen över. Det gick snabbt. Och ingen sommarvärme eller ens sol utan mest spridda skurar. Jag fryser mest hela tiden, det är otroligt märkligt vilken usel väderlek vi har.

I börsturbulensen som råder har jag suttit ett tag i långa räntefonder vilket visat sig vara ganska framgångsrikt. Så tillvida att jag lyckats hålla portföljen på plus. Viktade nu om till att sätta hälften av kapitalet i en kort räntefond istället. Jag, liksom alla andra, vet inte vart räntorna bär så jag tar en lite försiktigare ansats. Jag hyser inga förhoppningar kring att de senaste dagarnas uppgång är annat än en rekyl. De fundamentala problemen i världsekonomin består. Så jag väljer att stå utanför börsen och titta på ett tag till.

Imorgon åter dags att jobba. Jag är glad att jag har ett jobb - något många greker, italienare och spanjorer också velat ha.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , intressant?

Kommentarer

  1. Har under nergången ökat mina innehav i stabila aktier som långsiktigt har en utdelning på mer än 5%.Jag anser att det är en bättre strategi än långa räntefonder.Tiden får utvisa vem som har rätt.

    SvaraRadera
  2. Har lämnat räntefonder och ligger tills vidare likvid. Vilka är dina favoritaktier. :)

    SvaraRadera
  3. Hej Per,
    Grattis till ett lyckat drag att gå ur aktiemarknaden i rätt tid.
    Min erfarenhet är att det är rätt svårt att pricka in rätt tillfällen att gå ur och sedan gå in. Jag sitter "lugnt i båten" och passar på att göra lite nya investeringar nu!
    Blogghälsningar
    Classier Corn

    SvaraRadera
  4. Hej Per.

    Vi har nog ungefär samma syn på börsen och hade lika mycket "tur" som gick ur innan raset. Tack för en bra blogg! Mkt. läsvärd!

    SvaraRadera
  5. Hej Per!

    Du skulle inte ha lust att hjälpa till i ett pengar forum, behöver hjälp att få igång det

    http://www.pengargratis.com

    Skicka gärna ett pm till mig i forumet

    /Maria

    SvaraRadera
  6. I HM,Ratos,Wallenstam,Beijer Alma och Peab finns både tillväxt och stabil direktavkastnig.

    SvaraRadera
  7. Hej Maria - jag är ingen vass forumskrivare. :)

    Det är bra bolag, Anonym, som jag själv gärna investerar i. Men inte under rådande börsklimat.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Välkommen att kommentera här på bloggen, inget går upp emot en levande dialog. För att göra det så enkelt som möjligt men samtidigt bibehålla ett skydd mot anonymitetens nättroll krävs nu inloggning för att kommentera.
Kommentarer kräver registrering, exempelvis hos Blogger, Google, Yahoo, Wordpress eller annan OpenID-leverantör.
Håll en god ton i kommentarerna, respektera övriga kommentatorer och läsare samt håll er till ämnet. Brott mot svensk yttrandefrihet, hets mot folkgrupp, uppmaning till brott eller personliga detaljer om privatpersoner och uppenbar reklam kommer att raderas.
En del kommentarer identifieras automatiskt som spam och dyker därför inte upp förrän de avspammats. Ha tålamod!
I övrigt undviker jag att censurera så det är kommentatorns ansvar för innehållet som föreligger.

Populära inlägg