Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

Skeenden

Jag landar sällan. Mitt liv är i stort en färd i ständig flykt. Sällan finns tiden och förmågan samtidigt att tvinga korta bröstflås till djup magandning. Eller förvirrade, lätt förglömliga planeringsövningar till tankar som blott kan uppstå i en närvaro i nuet - då jag egentligen väljer att inte tänka alls. Sådant kan ske när jag är fri från jobbets krav och familjelivets agendapuls. Annars inte. Jag började fundera kring skeenden. Sådana som uppstår hela tiden ur intet. Ibland ett och ett men också i ett komplext parallellt mönster. Kanske en varm känsla på huden då solstrålar letar sig dit. Eller en insikt kring något som mitt undermedvetna bearbetat under lång tid. Ett fågelstreck precis i skymningen i en skog, vid en strand där molnen brinner i alla röda nyanser. Den kalla vinbärssaften mot gommen, sur och söt och torr på en gång. Ett leende från en okänd människa som jag känt hela livet. En melodi som har långt många fler toner. Sinnena är mina vänner hela vägen i en färgprak

Den sanna viljan att bli ekonomiskt fri

När vet du om du verkligen vill något? Och vad är det som gör skillnaden mellan sann vilja och 'falsk' vilja? När är det het åtrå eller sval önskan? Fokuserad blick eller förströdd längtan?

För det finns skillnad i vilja och låt oss kalla dem för sann och falsk. De är båda en vilja i sig och de låter precis likadant på läppen. Skiljelinjen är dock att när du bestämmer dig för något och gör det med den sanna viljan så kommer du också att nå fram till ditt mål. Den falska viljan är mer läpparnas bekännelse och rinner lätt ut i sanden till noll och intet.

Sann vilja - alltså den viljan som skapar resultat - kan liknas vid att träna sina muskler. Du försöker och klarar av lite i början men blir allt mer kompetent ju mer du anstränger dig. Och en person som försöker blir bättre och skapar ofta tur på kuppen. Ju mer du tränar desto mer tur får du.

Om du likt mig får en kick av att spendera pengar så börja med att träna lite försiktigt. Börja med att låta bli att shoppa under en dag. Prova sedan ytterligare en dag. Slutligen faller du troligen dit igen och blir då håglös över ditt misslyckande. Men så länge du fortsätter att försöka har du ännu inte misslyckats, så enkelt är det. Så om du klarade 2 dagar, så sätt upp ett nytt mål för 3 dagar. Och så vidare och så vidare. En vacker dag och du är fri ifrån din shoppinggen.

Jag är övertygad om att viljans makt är så stark att om en människa verkligen bestämt sig för något så kan hon inte misslyckas, åtminstone inte i de ting som hon har makten att förändra. För då ger hon heller aldrig upp eller kastar in handduken utan fortsätter enträget, dag efter dag. Hon provar nya infallsvinklar, vrider och vänder på möjligheter och omöjligheter, byter taktik och skapar bättre förutsättningar.

Själv ger jag aldrig upp min dröm och strävan mot ekonomisk frihet. Vilken sann vilja döljer sig i dig?

Läs även andra bloggares åsikter om , , , intressant?

Kommentarer

Populära inlägg