Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

Skeenden

Jag landar sällan. Mitt liv är i stort en färd i ständig flykt. Sällan finns tiden och förmågan samtidigt att tvinga korta bröstflås till djup magandning. Eller förvirrade, lätt förglömliga planeringsövningar till tankar som blott kan uppstå i en närvaro i nuet - då jag egentligen väljer att inte tänka alls. Sådant kan ske när jag är fri från jobbets krav och familjelivets agendapuls. Annars inte. Jag började fundera kring skeenden. Sådana som uppstår hela tiden ur intet. Ibland ett och ett men också i ett komplext parallellt mönster. Kanske en varm känsla på huden då solstrålar letar sig dit. Eller en insikt kring något som mitt undermedvetna bearbetat under lång tid. Ett fågelstreck precis i skymningen i en skog, vid en strand där molnen brinner i alla röda nyanser. Den kalla vinbärssaften mot gommen, sur och söt och torr på en gång. Ett leende från en okänd människa som jag känt hela livet. En melodi som har långt många fler toner. Sinnena är mina vänner hela vägen i en färgprak

Lägg ut!

Med lite piska på rygg och efter ett förtydligande utvecklingssamtal med chefen där jag var tydlig med att något borde hända med min lön, så la jag idag ut mig på LinkedIn och Jobsafari. Även om det inte är oerhört aktuellt att byta arbete i denna stund då det är ganska spännande på jobbet, så höjer jag ändå garden en aning och förtydligar: utan en rejäl löneförändring så gör jag mitt jobb någon annanstans.

Jag är inte cynisk utan realist då jag säger att jag inte är oersättbar, det är ytterst få och ingen lojalitet i världen mot din arbetsgivare kommer att i förlängningen ge dig mer de pengar du drog in och det höga nöjet att fått byta bort din tid mot dem. Så det är viktigt att ha kul och vara inspirerad. Den dag du väljer arbetsgivare ur ett trygghetsperspektiv istället för spänning eller utmaning så slösar du bort din dyrbara tid på något du hellre velat slippa. Tid är pengar och din tid är utmätt.

Jag är alltid redo för nya utmaningar även om jag hittills varit ganska slö med att leta efter dem. Det är slut med det nu. Nu kör vi!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , intressant?

Kommentarer

  1. Det här har jag hört från dig flera gånger under årens lopp. Men det händer aldrig något.

    Istället drar du på dig nya kostnader så att dina valmöjligheter minskar och ditt beroende av lönearbete ökar.

    Du säger en sak, och gör tvärtemot.

    SvaraRadera
  2. Walk the talk...
    Maybe you should do the opposite. Because what do you really know? Sure, you get a glance at Per´s "situation". But you don´t walk in his shoes.
    Focus on making your life the very best it can be. You´ll do just fine. And so will Per.

    SvaraRadera
  3. Om du klarar av att läsa svenska klarar du av att skriva på svenska.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Välkommen att kommentera här på bloggen, inget går upp emot en levande dialog. För att göra det så enkelt som möjligt men samtidigt bibehålla ett skydd mot anonymitetens nättroll krävs nu inloggning för att kommentera.
Kommentarer kräver registrering, exempelvis hos Blogger, Google, Yahoo, Wordpress eller annan OpenID-leverantör.
Håll en god ton i kommentarerna, respektera övriga kommentatorer och läsare samt håll er till ämnet. Brott mot svensk yttrandefrihet, hets mot folkgrupp, uppmaning till brott eller personliga detaljer om privatpersoner och uppenbar reklam kommer att raderas.
En del kommentarer identifieras automatiskt som spam och dyker därför inte upp förrän de avspammats. Ha tålamod!
I övrigt undviker jag att censurera så det är kommentatorns ansvar för innehållet som föreligger.

Populära inlägg