Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

Skeenden

Jag landar sällan. Mitt liv är i stort en färd i ständig flykt. Sällan finns tiden och förmågan samtidigt att tvinga korta bröstflås till djup magandning. Eller förvirrade, lätt förglömliga planeringsövningar till tankar som blott kan uppstå i en närvaro i nuet - då jag egentligen väljer att inte tänka alls. Sådant kan ske när jag är fri från jobbets krav och familjelivets agendapuls. Annars inte. Jag började fundera kring skeenden. Sådana som uppstår hela tiden ur intet. Ibland ett och ett men också i ett komplext parallellt mönster. Kanske en varm känsla på huden då solstrålar letar sig dit. Eller en insikt kring något som mitt undermedvetna bearbetat under lång tid. Ett fågelstreck precis i skymningen i en skog, vid en strand där molnen brinner i alla röda nyanser. Den kalla vinbärssaften mot gommen, sur och söt och torr på en gång. Ett leende från en okänd människa som jag känt hela livet. En melodi som har långt många fler toner. Sinnena är mina vänner hela vägen i en färgprak

Grattis Estelle

Royalist eller ej - en prinsessa är född och tidningen Dagens Industri skänker en korg med aktier åt henne, etthundratusen kronor i tio olika papper som Estelle kommer att förfoga över vid arton års ålder. Det finns en förhoppning om att prinsessan ska skänka pengarna till välgörenhet den dagen.

Så vilka aktier har DI valt ut? Jo, det blev Assa Abloy, Atlas Copco, Alfa Laval, Handelsbanken, Hennes & Mauritz, Lundbergs, Ratos, Securitas, SCA och Volvo - alla större bolag med god kvalitet. Det är säkra, stabila kort utan någon direkt överraskningseffekt. Tanken är också att aktierna ska ligga och vila till sig och omplacering ske på prinsessans födelsedag - en lite underlig aktiv förvaltning. I dagsläget hade jag själv endast valt ut Handelsbanken och Lundbergs av ovan aktier och i övrigt haft en lite högre riskprofil.

Kryddan SJR hade ännu en bra dag idag efter en köprekommendation i Börsveckan. Ganska fånigt, egentligen, att det köps fortsatt på dylika rekommendationer - är trovärdigheten så pass hög i finanspressen? Nåväl, SJR leverar enligt förväntan och ter sig klart mer attraktivt än Proffice och Poolia. Man ser en kurspotential på åtminstone 15 procent på dagens kursnivå och upprepar därför sin köprekommendation, allt enligt börsveckan. Även en artikel på RedEye uppmärksammar SJR.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , intressant?

Kommentarer

  1. Är det någon/några som vill börja sälja av större poster i SJR, därav anledningarna till "pluggarna" i de olika medierna?

    De som har varit med sen 20:- nivån och sett toppen på 70:- och nu gärna vill komma ur runt 60:-, en schysst ökning med 200% på ungefär 2 år

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag ser på SJR som en utdelningsaktie, så för mig spelar det mindre roll just nu.

      Radera

Skicka en kommentar

Välkommen att kommentera här på bloggen, inget går upp emot en levande dialog. För att göra det så enkelt som möjligt men samtidigt bibehålla ett skydd mot anonymitetens nättroll krävs nu inloggning för att kommentera.
Kommentarer kräver registrering, exempelvis hos Blogger, Google, Yahoo, Wordpress eller annan OpenID-leverantör.
Håll en god ton i kommentarerna, respektera övriga kommentatorer och läsare samt håll er till ämnet. Brott mot svensk yttrandefrihet, hets mot folkgrupp, uppmaning till brott eller personliga detaljer om privatpersoner och uppenbar reklam kommer att raderas.
En del kommentarer identifieras automatiskt som spam och dyker därför inte upp förrän de avspammats. Ha tålamod!
I övrigt undviker jag att censurera så det är kommentatorns ansvar för innehållet som föreligger.

Populära inlägg