Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

Skeenden

Jag landar sällan. Mitt liv är i stort en färd i ständig flykt. Sällan finns tiden och förmågan samtidigt att tvinga korta bröstflås till djup magandning. Eller förvirrade, lätt förglömliga planeringsövningar till tankar som blott kan uppstå i en närvaro i nuet - då jag egentligen väljer att inte tänka alls. Sådant kan ske när jag är fri från jobbets krav och familjelivets agendapuls. Annars inte. Jag började fundera kring skeenden. Sådana som uppstår hela tiden ur intet. Ibland ett och ett men också i ett komplext parallellt mönster. Kanske en varm känsla på huden då solstrålar letar sig dit. Eller en insikt kring något som mitt undermedvetna bearbetat under lång tid. Ett fågelstreck precis i skymningen i en skog, vid en strand där molnen brinner i alla röda nyanser. Den kalla vinbärssaften mot gommen, sur och söt och torr på en gång. Ett leende från en okänd människa som jag känt hela livet. En melodi som har långt många fler toner. Sinnena är mina vänner hela vägen i en färgprak

Handdukskast

Den här veckan kastade jag slutligen in handduken så som medlem i Aktiespararna och tillika så som sparare i AktieInvest. Det har varit trevligt att få en matig tidning kring investeringar och mycket intressant att kunna se på sin portfölj i verktyget 'Hitta kursvinnare'.

Dessvärre har inte kostnaderna motsvarat det värde jag kunnat nyttja. Att spara hos AktieInvest har heller inte varit tillräckligt smidigt och enkelt. Nu har jag blivit snål och kortar alla kostnader kring ting som inte kan motiveras tillräckligt. Två och ett halvt år har passerat sedan jag blev 'Aktiesparare' men nu är den tiden förbi.

Kvar har jag AktieDirekt där jag äger aktier just 'direkt' och där courtaget är blott nio kronor per affär. En kapitalförsäkring hos Avanza är den andra delen där jag också når den amerikanska marknaden. Det här räcker gott och väl för mina syften.

En god väns pappa har också kastat in handuken för några dagar sedan. Ställt skorna. Släckt ljuset. Han var sjuklig och dog stilla i sin säng en natt. Precis så som de flesta av oss vill göra en gång, tror jag. Men han var också min väns sista förälder i livet så nu är han och hans syskon föräldralösa. Det är märkligt när ens föräldrar börjar bli gamla och man inser att deras vandring snart är över. För oundvikligt, det är det. Själv har jag båda mina föräldrar i liv, vid hälsa och vigör. Samtidigt så kan allt ändras i en hast, det är vi medvetna om.

Den positiva delen för min vän är att han börjat tänka i de rätta banorna kring sin tid, hur värdefull den är. Han har insett att jobba mindre och ägna sig mer åt sin familj är en god idé. För när döden är i närheten så vaknar eftertanken kring vad som verkligen betyder något till liv. Jag hoppas bara att han lyckas hålla fast vid det och försöka prioritera sin tid bättre från här och framåt.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , intressant?

Kommentarer

  1. Lite synd. Visst är Aktieinvest dyrt o krångligt (betänk att det faktiskt var gamla Aktieinvest som blev Avanza!) men Aktiespararna är den enda organisation som arbetar för aktiespararnas intressen, och enligt min mening därför värd att vara med i.

    I solidaritetens namn...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vi får se - kanske jag ändrar mig i sinom tid. Inget är hugget i sten. :)

      Radera

Skicka en kommentar

Välkommen att kommentera här på bloggen, inget går upp emot en levande dialog. För att göra det så enkelt som möjligt men samtidigt bibehålla ett skydd mot anonymitetens nättroll krävs nu inloggning för att kommentera.
Kommentarer kräver registrering, exempelvis hos Blogger, Google, Yahoo, Wordpress eller annan OpenID-leverantör.
Håll en god ton i kommentarerna, respektera övriga kommentatorer och läsare samt håll er till ämnet. Brott mot svensk yttrandefrihet, hets mot folkgrupp, uppmaning till brott eller personliga detaljer om privatpersoner och uppenbar reklam kommer att raderas.
En del kommentarer identifieras automatiskt som spam och dyker därför inte upp förrän de avspammats. Ha tålamod!
I övrigt undviker jag att censurera så det är kommentatorns ansvar för innehållet som föreligger.

Populära inlägg