Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

Skeenden

Jag landar sällan. Mitt liv är i stort en färd i ständig flykt. Sällan finns tiden och förmågan samtidigt att tvinga korta bröstflås till djup magandning. Eller förvirrade, lätt förglömliga planeringsövningar till tankar som blott kan uppstå i en närvaro i nuet - då jag egentligen väljer att inte tänka alls. Sådant kan ske när jag är fri från jobbets krav och familjelivets agendapuls. Annars inte. Jag började fundera kring skeenden. Sådana som uppstår hela tiden ur intet. Ibland ett och ett men också i ett komplext parallellt mönster. Kanske en varm känsla på huden då solstrålar letar sig dit. Eller en insikt kring något som mitt undermedvetna bearbetat under lång tid. Ett fågelstreck precis i skymningen i en skog, vid en strand där molnen brinner i alla röda nyanser. Den kalla vinbärssaften mot gommen, sur och söt och torr på en gång. Ett leende från en okänd människa som jag känt hela livet. En melodi som har långt många fler toner. Sinnena är mina vänner hela vägen i en färgprak

Kung Bore

Häpp! Idag byttes Volvo mot Skoda. Det kändes mycket bra och jag är nöjd med affären. Vi tecknade en bilförsäkring till halva priset i sex månader hos Skoda så som 'prova på' - Volvons 2600 kronor mot en tusenlapp för Skodan under samma tid. Perfekt!

Ett presentkort på en service på en tusenlapp fick vi också. Sedan rullade jag hemåt. Färddatorn visade att förbrukningen varit 0,59 liter milen. Jag log stort. Nu hoppas jag på att fortsättningen blir bra, den med.

Det har varit en mild vinter. Det är dock den första vintern i vårt nya hus så jag har inte mycket att jämföra med. Vad jag minns var dock de två vintrar som passerat - men rörligt elavtal och svinkalla dagar. Elmätaren snurrade fortare än en cd-spelare och elräkningarna bet stora hål i budgeten. Vi eldade med ved så mycket det bara gick i vår braskamin för att mota Olle i grind.

I en moderna bostad bor vi numera - bättre isolerat och med ett bättre, vattenburet värmesystem. Men efter de tidigare årens svåra vintrar så skaffade jag ett bundet elavtal på två år i somras. Och enligt en undersökning så gick vi därmed rejält back jämfört med att ha haft ett rörligt avtal. Men jag är ändå glad - vem vet hur nästa vinter blir i södra Sverige med tanke på den geniala indelningen i energiområden?

I vår nya bostad har vi en vacker täljstenskamin - bra mycket bättre än den gamla braskaminen, som visserligen snabbt blev varm men också svalnade fort. Den stora kolossen vi har nu är trög till att hålla värmen och dessutom snål på ved. Det blir inom kort dags att börja kolla annonser på Blocket efter ved som ska köpas, transportera hem och torkas inför vintern.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , intressant?

Kommentarer

Populära inlägg