Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

Skeenden

Jag landar sällan. Mitt liv är i stort en färd i ständig flykt. Sällan finns tiden och förmågan samtidigt att tvinga korta bröstflås till djup magandning. Eller förvirrade, lätt förglömliga planeringsövningar till tankar som blott kan uppstå i en närvaro i nuet - då jag egentligen väljer att inte tänka alls. Sådant kan ske när jag är fri från jobbets krav och familjelivets agendapuls. Annars inte. Jag började fundera kring skeenden. Sådana som uppstår hela tiden ur intet. Ibland ett och ett men också i ett komplext parallellt mönster. Kanske en varm känsla på huden då solstrålar letar sig dit. Eller en insikt kring något som mitt undermedvetna bearbetat under lång tid. Ett fågelstreck precis i skymningen i en skog, vid en strand där molnen brinner i alla röda nyanser. Den kalla vinbärssaften mot gommen, sur och söt och torr på en gång. Ett leende från en okänd människa som jag känt hela livet. En melodi som har långt många fler toner. Sinnena är mina vänner hela vägen i en färgprak

Kosta skjortan

Om du, liksom jag, behöver arbeta för inkomsten för tillfället och dessutom har kravet på dig att klä dig lite mer formellt än i t-shirt, avklippta jeans och foppatofflor - då behöver du troligen ha en skjorta på dig.

Ja, det gäller karlar, då. Vi män har det enklare än kvinnor när det gäller kläder, men samtidigt tråkigare. Skjorta, byxa och kanske en kavaj och inte mycket utrymme för utsvävningar. Men kläder måste passa och vi är inte likadana skapta.

Jag hatar att stryka skjortor. Verkligen, det är så trist. Och vissa skjortor i tveksam kvalitet tenderar att bli som ett dragspel efter tvätt. Därför försöker jag att välja skjortor som är så enkla att stryka som möjligt. Min erfarenhet av så kallade strykfria skjortor är att de som verkligen är strykfria inte är bekväma att bära. Jag föredrar bomullskjortor som är svala och inte stramar.

På senare tid så har jag köpt skjortor från Tailorstore och Ernesto Moretta som båda erbjuder skräddarsydda skjortor.  Skjortan jag beställde från Tailorstore var rutig och blå i kvalitetsbomull. Jag betalade här 666 kronor för en skjorta med frakt. Dessvärre blev jag inte nöjd - jag hade förväntat mig mer.

Tailorstores skjorta var bra sydd, tyget kraftigt och därmed aningen för varmt för min smak. Men det som var riktigt illa var att skjortans mönster inte var mönsterpassat framtill vid knäppningen. Riktigt dåligt, vill jag hävda. Troligen hade jag kunnat reklamera detta men jag anser att kvalitetskontrollen brast och därmed blir mitt intresse synnerligen svalt för att köpa fler kläder hos Tailorstore.

Hos Ernesto Moretta kostar en skjorta för de flesta tyger 999 kronor. Via ett erbjudande hos Lets Deal betalade jag 575 kronor mot 1299 kronor att handla för. Kanske inte helt rättvist att jämföra dessa skjortor med varandra men för mig som konsument blev prislappen ungefär densamma. Vid fullprisbetalning så är Ernesto Moretta på tok för dyr, enligt mig.

Enesto Morettas skjorta var precis så bra som jag hoppats på. Tyget var lätt, svalt och av mycket fin kvalitet. Sömnaden mycket bra och ett kort med kvalitetskontroll fanns med tillsammans med namnet på kontrollanten. Förvånande var dock att skjortorna inte längre sys i Italien utan i Turkiet. En aning sorgligt, kan tyckas.

Uppenbart följer man en stolt tradition hos Ernesto Moretta. Det fanns mycket information att tillgå kring hur deras plagg skapas. Bland annat att 'skjortor av högsta kvalitet känns igen på hur tygmönstret ligger i linje med sömmar, fickor, kragspetsar och manschetter' - något Tailorstore inte klarade av.

Skjorta nummer två ifrån Ernesto Moretta erhöll jag för en vecka sedan. Även den oklanderlig. Skjortan är sval, lätt och fungerar även under varma sommardagar.

För detta inlägg har jag erhållit ingen ersättning alls från någon part.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , intressant?

Kommentarer

Populära inlägg