Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

Skeenden

Jag landar sällan. Mitt liv är i stort en färd i ständig flykt. Sällan finns tiden och förmågan samtidigt att tvinga korta bröstflås till djup magandning. Eller förvirrade, lätt förglömliga planeringsövningar till tankar som blott kan uppstå i en närvaro i nuet - då jag egentligen väljer att inte tänka alls. Sådant kan ske när jag är fri från jobbets krav och familjelivets agendapuls. Annars inte. Jag började fundera kring skeenden. Sådana som uppstår hela tiden ur intet. Ibland ett och ett men också i ett komplext parallellt mönster. Kanske en varm känsla på huden då solstrålar letar sig dit. Eller en insikt kring något som mitt undermedvetna bearbetat under lång tid. Ett fågelstreck precis i skymningen i en skog, vid en strand där molnen brinner i alla röda nyanser. Den kalla vinbärssaften mot gommen, sur och söt och torr på en gång. Ett leende från en okänd människa som jag känt hela livet. En melodi som har långt många fler toner. Sinnena är mina vänner hela vägen i en färgprak

Ett äpple om dagen

En promenad idag genom parken och jag kan konstatera att kattungen inte längre är där. Så jag har bestämt mig för att tro att någon har förbarmat sig för den lilla varelsen och tagit henne med sig hem. Att kissen fått ett hem med kärlek till djur - något som aset som slängde ut ungen saknar helt.

Tänka sig. Jag har några aktier i världens högst värderade företag någonsin i världshistorien. Ja, det handlar alltså om Apple - Steve Jobs skapelse - som numera är unikt i detta hänseende. Inget annat företag är i närheten. Vi talar om över fyratusen miljarder svenska kronor - det är så mycket pengar att det är över min fattningsförmåga. Och det för ett företag där konkurrensen är knivskarp och tilltagande och med ständigt pågående patentstrider med andra aktörer. Och där kraven på succé för nya och kommande produkter är en självklarhet. Det är klart att det ställer sina krav på utvecklingsavdelningen hos Apple. En spännande framtid väntar.

För Facebook går det lite knaggligare. För de som satsat pengar i att ett socialt media ska ge dem fin avkastning har det jobbigt nu. Stora försäljningar av investerare och det lär inte ta slut här. Även dagens värdering på börsen kring 26 dollar är mycket, enligt mig. Då köper jag hellre fler Apple-aktier på nuvarande nivå - det är i jämförelse en helt säker investering.

Den som sparar betalar pengar till staten medan den som lånar pengar får pengar av staten. Så lyder en kommentar från DI:s forum. Så sant som det är sagt, men hur kunde det bli så fel? Vi lånar för mycket och sparar för lite, så ser verkligheten ut idag. Tyvärr så är det fortsatt fult att spara med i sin ordning att låna till dyrt boende - om vi lyssnar till skattereglerna.

Jag jobbar hårt med Ulrika Gabriels utmaning 'I säng före 22' men har lyckats halvbra. Det finns så många vinster med att komma i säng i tid. Prova du med.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , intressant?

Kommentarer

Populära inlägg