Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

Skeenden

Jag landar sällan. Mitt liv är i stort en färd i ständig flykt. Sällan finns tiden och förmågan samtidigt att tvinga korta bröstflås till djup magandning. Eller förvirrade, lätt förglömliga planeringsövningar till tankar som blott kan uppstå i en närvaro i nuet - då jag egentligen väljer att inte tänka alls. Sådant kan ske när jag är fri från jobbets krav och familjelivets agendapuls. Annars inte. Jag började fundera kring skeenden. Sådana som uppstår hela tiden ur intet. Ibland ett och ett men också i ett komplext parallellt mönster. Kanske en varm känsla på huden då solstrålar letar sig dit. Eller en insikt kring något som mitt undermedvetna bearbetat under lång tid. Ett fågelstreck precis i skymningen i en skog, vid en strand där molnen brinner i alla röda nyanser. Den kalla vinbärssaften mot gommen, sur och söt och torr på en gång. Ett leende från en okänd människa som jag känt hela livet. En melodi som har långt många fler toner. Sinnena är mina vänner hela vägen i en färgprak

Koll på krediten

Tittade på ‘Lyxfällan’ igår och konstaterade att det är en vanlig, desperat handling att låna mer pengar för att betala av andra akuta skulder. Dessvärre är det en ond cirkel som är svår att bryta. Nej, enligt mig är lån något som helst ska undvikas, om möjligt.

Själv har jag aldrig lånat pengar via så kallade korta krediter, SMS-lån eller mikrolån. Det har aldrig behövts då det alltid har funnits andra möjligheter, så som en sparad buffert. Det är dock inte alla som har valt den trygga vägen genom att spara till sina utgifter utan tar det korta strået och lånar några tusenlappar via ett mikrolån.

Så, om du nu väljer att ta en kort kredit eller ett SMS-lån - hur går du då tillväga? Risken är stor att du söker på exempelvis Google och tar första bästa - något som är mindre begåvat. Bättre är att titta på en jämförelsesida så som Billigt SMS-lån som sammanställer ett stort antal långivare och vad det kostar att låna. Varför betala mer än nödvändigt? Denna sida sammanställer aktuella villkor och ger en snabb överblick kring räntekostnaden.

Att det är dyrt att låna via denna typ av kredit är känt ,men om du vet med dig att du behöver pengar i denna stund och vet att du har möjlighet att betala tillbaks dem inom 30 dagar så är valet ditt. En privatekonomi på kant ska dock aldrig ens snegla på korta krediter, då är det bättre att sälja prylar på Blocket eller att ringa sina kreditgivare och berätta om sin situation - det standardrecept som alltid fungerar och som ingen borde skämmas över. Att riskera att hamna hos Kronofogden borde överskugga allt annat.

Det här inlägget är ett sponsrat inlägg.

Kommentarer

Populära inlägg