Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

Skeenden

Jag landar sällan. Mitt liv är i stort en färd i ständig flykt. Sällan finns tiden och förmågan samtidigt att tvinga korta bröstflås till djup magandning. Eller förvirrade, lätt förglömliga planeringsövningar till tankar som blott kan uppstå i en närvaro i nuet - då jag egentligen väljer att inte tänka alls. Sådant kan ske när jag är fri från jobbets krav och familjelivets agendapuls. Annars inte. Jag började fundera kring skeenden. Sådana som uppstår hela tiden ur intet. Ibland ett och ett men också i ett komplext parallellt mönster. Kanske en varm känsla på huden då solstrålar letar sig dit. Eller en insikt kring något som mitt undermedvetna bearbetat under lång tid. Ett fågelstreck precis i skymningen i en skog, vid en strand där molnen brinner i alla röda nyanser. Den kalla vinbärssaften mot gommen, sur och söt och torr på en gång. Ett leende från en okänd människa som jag känt hela livet. En melodi som har långt många fler toner. Sinnena är mina vänner hela vägen i en färgprak

Enkelt spel


Att gå och hoppas på att den där lottokupongen eller stryktipsraden ska rädda dig ur privatekonomisk misär är inget att rekommendera. Nej, även spel med pengar som belöning är just inget annat än ett spel eller en lek. Det kan vara olidligt spännande att följa travloppet eller fotbollsmatchen. Allt som är av en lekfull karaktär anser jag vara bra för oss - vi blir aldrig för gamla för att leka. Baksidan är kanske tävlingsmomentet. Vi människor gillar helt enkelt att vinna och trivs inte med att förlora.

Det är också roligt att spela olika sorters spel på nätet, så som Black Jack och Roulette. Numera så går det att göra detta i datorn men även i sin mobil eller på surfplattan. En favoritsida som har den goda smaken att samla trevliga spel på ett enda ställe är Svensk Casinoservice. Här hittar du olika bra erbjudanden men även gratisspel. På så sätt behöver du bara spara ett enda bokmärke istället för en mängd olika sidor vilket sparar dig en massa tid. En stunds avkoppling ska inte innebära en massa jobb, enligt mig.

Så som så mycket annat roligt här i världen så ska man inte överdriva något. Att bli beroende av att spela med och om pengar ska man vara vaksam kring. Detsamma gäller väl även investeringar?

Det här är ett sponsrat inlägg.

Kommentarer

  1. Lätt att bli beroende av spel... själv är jag beroende av att shoppa kläder. Eftersom jag gör kassabok så har jag fått en chock både 2011 och 2012. Nu provar jag köpstopp på kläder i 100 dagar (har 46 dagar kvar). Det är jättesvårt och jag har grym abstinens. Samtidigt är det en lättnad när jag har bestämt mig, jag kan gå förbi alla affärer, sen tänker jag bara: Nej, just det jag har köpstopp. Känner också att det är lättare nu att se vad jag behöver köpa, och inte bara vill ha. Så det kan jag rekommendera.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Du måste då sparat en slant så här långt?

      Radera
    2. Ja, det har jag gjort. 2011 och 2012 har jag handlat kläder till mig och familjen för 70 tkr/år enligt min kassabok. 2012 försökte jag hålla igen men hamnade ändå där. Men då är allt inräknat med vinterskor, kläder till speciella tillfällen mm, dock ej träningskläder för det har jag i kategori träning. Min man köper nästan aldrig kläder (kanske 4 000 kr/år) och till barnen köper jag kanske för 1000 kr/månad i snitt, en del begagnat. Så ja, resten är väl till mig själv :-) Så 100 dagar köpstopp ger mig nog en besparing på ca 15 tkr nu när jag räknar efter! Kul, jag har inte räknat på det förrän nu. Nu blev jag ännu mer motiverad!! Funderar på att ha en lucka efter dessa 100 dagar när jag får handla vårkläder och sedan ett nytt köpstopp. Har provat med månadsbudget med det har jag inte klarat, så helt stopp är bättre tycker jag. Jag har en bok som motiverar mig mycket - den heter Modemanifestet - De stilsmartas handbok och är skriven av modejournalisten Sofia Hedström som hade kläd-köpstopp i ett helt år.

      Radera
    3. Jisses. Ja, där fanns det en stor sparpotential. Själv har jag ingen sådan post att ta tag i. Jag får leta efter mindre utgifter..

      Radera

Skicka en kommentar

Välkommen att kommentera här på bloggen, inget går upp emot en levande dialog. För att göra det så enkelt som möjligt men samtidigt bibehålla ett skydd mot anonymitetens nättroll krävs nu inloggning för att kommentera.
Kommentarer kräver registrering, exempelvis hos Blogger, Google, Yahoo, Wordpress eller annan OpenID-leverantör.
Håll en god ton i kommentarerna, respektera övriga kommentatorer och läsare samt håll er till ämnet. Brott mot svensk yttrandefrihet, hets mot folkgrupp, uppmaning till brott eller personliga detaljer om privatpersoner och uppenbar reklam kommer att raderas.
En del kommentarer identifieras automatiskt som spam och dyker därför inte upp förrän de avspammats. Ha tålamod!
I övrigt undviker jag att censurera så det är kommentatorns ansvar för innehållet som föreligger.

Populära inlägg