Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

Skeenden

Jag landar sällan. Mitt liv är i stort en färd i ständig flykt. Sällan finns tiden och förmågan samtidigt att tvinga korta bröstflås till djup magandning. Eller förvirrade, lätt förglömliga planeringsövningar till tankar som blott kan uppstå i en närvaro i nuet - då jag egentligen väljer att inte tänka alls. Sådant kan ske när jag är fri från jobbets krav och familjelivets agendapuls. Annars inte. Jag började fundera kring skeenden. Sådana som uppstår hela tiden ur intet. Ibland ett och ett men också i ett komplext parallellt mönster. Kanske en varm känsla på huden då solstrålar letar sig dit. Eller en insikt kring något som mitt undermedvetna bearbetat under lång tid. Ett fågelstreck precis i skymningen i en skog, vid en strand där molnen brinner i alla röda nyanser. Den kalla vinbärssaften mot gommen, sur och söt och torr på en gång. Ett leende från en okänd människa som jag känt hela livet. En melodi som har långt många fler toner. Sinnena är mina vänner hela vägen i en färgprak

Rent mjöl

Jag förstår det inte. Hur kan det vara så otroligt svårt att hitta politiker som inte har sysslat med oegentligheter? Och att man dessutom sedan kan få jobbet som jämställdhetsminister efter att ha anlitat svart städhjälp?

Jag undrar hur vår regering resonerar? Är det återigen den inbillade sjukan att det svenska folket är en samling dumhuvuden? Kan ni stava till 'vikten av trovärdighet' och förstår ni vad det betyder? Jämställdhetsfrågan är något jag brinner för, säger Arnholm. My ass, säger jag.

För egen del ser jag helst en borgerlig regering efter nästa val men inte fanken kommer det fungera med fortsatt tondövhet. Hur resonerar du, Reinfeldt?

Av alliansens fyra partier kanske det endast är två som kommer att klara riksdagsspärren, både kristdemokrater och centerpartister riskerar att få gå till arbetsförmedlingen efter nästa val. Båda partierna är av tradition värdekonservativa och kanske de byter lite väljare fram och tillbaka? KD hade jag inte saknat en dag och C tillför inte mycket de heller. Ett panikartat idéprogram föll inte i god jord, det heller.

Ett SD på drygt nio procent måste smaka beskt. Men tyvärr har maktens boningar inte förstått att det är folkets vilja som råder så länge vi har fria val i det här landet, oavsett hur besvärande det kan vara. Annars är väl vår demokrati inte så mycket värd?

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , intressant?

Kommentarer

  1. Politikerna är ju valda av folket sägs det ju, och speglar väl då också hur svenska folket är. Inget konstigt med det. Kanske borde vi ha en tjuv, en långtidsarbetslös och en 5-barnsmamma som obligatoriska inslag i regeringen också?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha, varför inte? Å andra sidan finns det kanske redan fembarnsmammor och tjuvar representerade? Och en hel del före detta riksdagsmän åtnjuter ju betald långtidsarbetslöshet. :/

      Radera
  2. Ja ersättningen riksdagsmän får för resten av sina liv och fina pensioner efter 4 år i riksdagen är något som jag tycker är djupt orättvist och ogillar skarpt.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Välkommen att kommentera här på bloggen, inget går upp emot en levande dialog. För att göra det så enkelt som möjligt men samtidigt bibehålla ett skydd mot anonymitetens nättroll krävs nu inloggning för att kommentera.
Kommentarer kräver registrering, exempelvis hos Blogger, Google, Yahoo, Wordpress eller annan OpenID-leverantör.
Håll en god ton i kommentarerna, respektera övriga kommentatorer och läsare samt håll er till ämnet. Brott mot svensk yttrandefrihet, hets mot folkgrupp, uppmaning till brott eller personliga detaljer om privatpersoner och uppenbar reklam kommer att raderas.
En del kommentarer identifieras automatiskt som spam och dyker därför inte upp förrän de avspammats. Ha tålamod!
I övrigt undviker jag att censurera så det är kommentatorns ansvar för innehållet som föreligger.

Populära inlägg