Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

Skeenden

Jag landar sällan. Mitt liv är i stort en färd i ständig flykt. Sällan finns tiden och förmågan samtidigt att tvinga korta bröstflås till djup magandning. Eller förvirrade, lätt förglömliga planeringsövningar till tankar som blott kan uppstå i en närvaro i nuet - då jag egentligen väljer att inte tänka alls. Sådant kan ske när jag är fri från jobbets krav och familjelivets agendapuls. Annars inte. Jag började fundera kring skeenden. Sådana som uppstår hela tiden ur intet. Ibland ett och ett men också i ett komplext parallellt mönster. Kanske en varm känsla på huden då solstrålar letar sig dit. Eller en insikt kring något som mitt undermedvetna bearbetat under lång tid. Ett fågelstreck precis i skymningen i en skog, vid en strand där molnen brinner i alla röda nyanser. Den kalla vinbärssaften mot gommen, sur och söt och torr på en gång. Ett leende från en okänd människa som jag känt hela livet. En melodi som har långt många fler toner. Sinnena är mina vänner hela vägen i en färgprak

Våga väga

Jag gillar min bank, jag. Har varit kund hos Handelsbanken sedan 1996 och anledningen är att vårt förhållande har fungerat bra. Därmed inte sagt att jag är i evighet trogen. Ett förhållande innebär ju att båda parter får ut något av det och att se sig om i jämförelsens namn är helt i sin ordning enligt mig - om det gäller banken, det vill säga.

Att få bra sammanställningar för att jämföra banker tycker jag är en tillgång. Sedan jag upptäckte bank24.nu har jag den vägen börjat följa bolåneräntorna i huvudsak men också sparräntor. Det gäller att vara om sig och kring sig när det avser att låna pengar. Men även annan nyttig information så som courtage i aktiedepå och kreditkortsräntor finns föredömligt redovisade. För mig som konsument är det viktigt att så många aktörer som möjligt finns redovisade och på den aktuella siten listas fler företag och deras tjänster, till skillnad från exempelvis Compricer. Att den bästa genomsnittliga räntan listas överst på sidorna är också mycket trevligt.

Vi får se om förhållandet med Handelsbanken blir bestående. Att diskutera bolåneräntor utifrån andra bankers erbjudanden gör det mer spännande, minst sagt. En bankpartner ska aldrig känna sig alltför säker på att kundpartnern inte skaffar sig en ny bank. Visst är internet en fantastisk resurs för oss konsumenter?

Detta inlägg är sponsrat.

Kommentarer

Populära inlägg