Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

Skeenden

Jag landar sällan. Mitt liv är i stort en färd i ständig flykt. Sällan finns tiden och förmågan samtidigt att tvinga korta bröstflås till djup magandning. Eller förvirrade, lätt förglömliga planeringsövningar till tankar som blott kan uppstå i en närvaro i nuet - då jag egentligen väljer att inte tänka alls. Sådant kan ske när jag är fri från jobbets krav och familjelivets agendapuls. Annars inte. Jag började fundera kring skeenden. Sådana som uppstår hela tiden ur intet. Ibland ett och ett men också i ett komplext parallellt mönster. Kanske en varm känsla på huden då solstrålar letar sig dit. Eller en insikt kring något som mitt undermedvetna bearbetat under lång tid. Ett fågelstreck precis i skymningen i en skog, vid en strand där molnen brinner i alla röda nyanser. Den kalla vinbärssaften mot gommen, sur och söt och torr på en gång. Ett leende från en okänd människa som jag känt hela livet. En melodi som har långt många fler toner. Sinnena är mina vänner hela vägen i en färgprak

Vinn en äkta upplevelse

Jag älskar att uppleva händelser på riktigt. TV-program eller musik ifrån stereon kan bara bli substitut för en konsert, en teaterföreställning eller musikal. Vi närmar oss nu Halloween och vad kan väl då mäta sig med att bli vettskrämd i en uppsättning av 'The Woman in Black' - en kvinna i svart - den första dagen i november, en nattsvart fredag är det.

Pjäsen Kvinnan i svart har spelats nonstop i mer än 25 år i England. Det är den mest långlivade pjäsen efter Agatha Christies, Råttfällan. Över 7 miljoner människor har varit och sett den. Den hade sin premiär i Scaraborough där den direkt fick lysande recensioner. 1989 flyttades pjäsen till West End, London, och har sedan dess varit ett otroligt dragplåster. Det som gör pjäsen så bra är att man faktiskt blir vettskrämd vare sig man vill eller inte. Nu har du möjlighet att se den tillsammans med en vän i Malmö - helt gratis!

Jag har fått möjligheten att lotta ut 4 biljetter till 2 personer. Alltså två lyckliga vinnare får två biljetter var. Ja, jag tror ni förstår. Mer info om pjäsen finns på Facebook, First Born Drama och på Kulturcentralen. Den engelska uppsättningen kan du läsa om här.

Maila in till Per Penning ditt bästa tips för man bäst skrämmer sina barn, släkt, sitt ex eller sina vänner lagom till Halloween. Skriv 'Halloweentävling' i ämnesraden. Vinnarna får svar via e-post senast den 22 oktober.

Klockan 19 den 1 november på Kirsebergsteatern smäller det!

Bu på er!

Kommentarer

Populära inlägg