Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

Skeenden

Jag landar sällan. Mitt liv är i stort en färd i ständig flykt. Sällan finns tiden och förmågan samtidigt att tvinga korta bröstflås till djup magandning. Eller förvirrade, lätt förglömliga planeringsövningar till tankar som blott kan uppstå i en närvaro i nuet - då jag egentligen väljer att inte tänka alls. Sådant kan ske när jag är fri från jobbets krav och familjelivets agendapuls. Annars inte. Jag började fundera kring skeenden. Sådana som uppstår hela tiden ur intet. Ibland ett och ett men också i ett komplext parallellt mönster. Kanske en varm känsla på huden då solstrålar letar sig dit. Eller en insikt kring något som mitt undermedvetna bearbetat under lång tid. Ett fågelstreck precis i skymningen i en skog, vid en strand där molnen brinner i alla röda nyanser. Den kalla vinbärssaften mot gommen, sur och söt och torr på en gång. Ett leende från en okänd människa som jag känt hela livet. En melodi som har långt många fler toner. Sinnena är mina vänner hela vägen i en färgprak

Ta råd och ha råd

Nu har vi en rekordbörs som aldrig någonsin stått högre. Då har Aftonbladet en artikel kring hur du ska investera. Jisses, när proffsen har svårt att hitta något köpvärt på stora listorna så tar denna kvällsblaska Claes Hemberg till hjälp att ge rekommendationer. Jag tar mig för pannan - finns denna man överallt? Hur lyckas han att nästla sig in i press, radio och TV nästan varje vecka?

Småspararna har ännu inte vågat sig fram så nu är det kanske dags? Ett råd kan frambringa ett beslut. Men för Aftonbladet och tidningar i gemen så är en artikel bara just en artikel. Något att fylla sin tidning med och med en rubrik och ingress som kan locka till läsning. Claes rekommenderar sin mamma, sin bror och läsaren till att köpa H&M, Volvo och Scania. Inga dåliga aktier men är det verkligen läge NU?

Nej, kvällspressen ska inte ens försöka ge köpråd då inte ens finanspressen lyckas så väl. Att ge rekommendationer är enligt mig inte något som kan göras utan att ta ansvar för dem, iallafall inte om råden inte innehåller en nogsamt formulerad friskrivning, något som nästan alla fondbolag har i sin reklam.

Att hoppa på tåget nu med alla sina besparingar ter sig i mina ögon mer än vanskligt. Belåna inte villan heller för det snabba klippet.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , intressant?

Kommentarer

Populära inlägg