Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

Skeenden

Jag landar sällan. Mitt liv är i stort en färd i ständig flykt. Sällan finns tiden och förmågan samtidigt att tvinga korta bröstflås till djup magandning. Eller förvirrade, lätt förglömliga planeringsövningar till tankar som blott kan uppstå i en närvaro i nuet - då jag egentligen väljer att inte tänka alls. Sådant kan ske när jag är fri från jobbets krav och familjelivets agendapuls. Annars inte. Jag började fundera kring skeenden. Sådana som uppstår hela tiden ur intet. Ibland ett och ett men också i ett komplext parallellt mönster. Kanske en varm känsla på huden då solstrålar letar sig dit. Eller en insikt kring något som mitt undermedvetna bearbetat under lång tid. Ett fågelstreck precis i skymningen i en skog, vid en strand där molnen brinner i alla röda nyanser. Den kalla vinbärssaften mot gommen, sur och söt och torr på en gång. Ett leende från en okänd människa som jag känt hela livet. En melodi som har långt många fler toner. Sinnena är mina vänner hela vägen i en färgprak

2014 Februari Summering

Dags att knyta ihop säcken för årets kortaste månad - februari. Lite tid över efter jobb och innan sängdags lämpat för privatekonomiska övningar.

För februari 2014 uppgår totala lån till 2 755 829 kronor jämfört med 2013 års utgångsvärde 2 773 013 kronor - en förbättring med 17 184 kronor. Jämfört med föregående månad januari 2014 har lånen minskat med 10 168 kronor.

Tillgångar totalt uppgår till 3 237 248 kronor jämfört med 2013 års utgångsvärde på 3 192 414 kronor - en förbättring med 44 384 kronor. Jämfört med januari månad blev förändringen blott 3 758 kronor.

Totalt ger detta 61 568 kronor i rätt riktning i balansen för året och 13 926 kronor för månaden. Nettoförmögenhet uppgår till 481 419 kronor.

Kapital uppgår till 335 629 kronor vilket är 5 445 kronor mer än vid nyår 2013. Aktieportföljen repade sig under månaden och steg till 6,18% över nyår 2013, värderas till 304 935 kronor och motsvarar 12,42% av bolånen.

Denna månad var fördelningen Boende (20%), Mat (19%), Sparande (18%), Transport (10%), Kläder (7%), Lån (6%) samt Övrigt (21%).

Under Boende var bolåneränta (53%) samt elektricitet (30%) de större posterna.
Tandvård, möbler, presenter var de större posterna under Övrigt.

Läs även andra bloggares åsikter om , intressant?

Kommentarer

  1. Tänkte passa på och tipsa om Tink om du inte redan sett den. Ett bra sätt att få överblick på utgifter med liten insats. :)

    https://www.tink.se/

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kikade på den men kände mig inte komfortabel med säkerheten.

      Radera
  2. Använder du någon speciell mjukvara eller sida på nätet för att hålla koll på er ekonomi på ett så detaljerat sätt?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, jag använder YNAB - You need a budget, länk finns uppe till vänster. :)

      Radera
  3. Hallå

    är du i behov av ett lån, måste du vara Dennie att få ett lån från lokala banker vi är här för att hjälpa dig med dig ekonomiskt behov kontakta oss med detta mail, jamadahomeloan@gmail.com

    SvaraRadera
  4. Hallå

    är du i behov av ett lån, måste du vara Dennie att få ett lån från lokala banker vi är här för att hjälpa dig med dig ekonomiskt behov kontakta oss med detta mail, jamadahomeloan@gmail.com

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Välkommen att kommentera här på bloggen, inget går upp emot en levande dialog. För att göra det så enkelt som möjligt men samtidigt bibehålla ett skydd mot anonymitetens nättroll krävs nu inloggning för att kommentera.
Kommentarer kräver registrering, exempelvis hos Blogger, Google, Yahoo, Wordpress eller annan OpenID-leverantör.
Håll en god ton i kommentarerna, respektera övriga kommentatorer och läsare samt håll er till ämnet. Brott mot svensk yttrandefrihet, hets mot folkgrupp, uppmaning till brott eller personliga detaljer om privatpersoner och uppenbar reklam kommer att raderas.
En del kommentarer identifieras automatiskt som spam och dyker därför inte upp förrän de avspammats. Ha tålamod!
I övrigt undviker jag att censurera så det är kommentatorns ansvar för innehållet som föreligger.

Populära inlägg