Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

Skeenden

Jag landar sällan. Mitt liv är i stort en färd i ständig flykt. Sällan finns tiden och förmågan samtidigt att tvinga korta bröstflås till djup magandning. Eller förvirrade, lätt förglömliga planeringsövningar till tankar som blott kan uppstå i en närvaro i nuet - då jag egentligen väljer att inte tänka alls. Sådant kan ske när jag är fri från jobbets krav och familjelivets agendapuls. Annars inte. Jag började fundera kring skeenden. Sådana som uppstår hela tiden ur intet. Ibland ett och ett men också i ett komplext parallellt mönster. Kanske en varm känsla på huden då solstrålar letar sig dit. Eller en insikt kring något som mitt undermedvetna bearbetat under lång tid. Ett fågelstreck precis i skymningen i en skog, vid en strand där molnen brinner i alla röda nyanser. Den kalla vinbärssaften mot gommen, sur och söt och torr på en gång. Ett leende från en okänd människa som jag känt hela livet. En melodi som har långt många fler toner. Sinnena är mina vänner hela vägen i en färgprak

Ingen fri lunch

Uppåt och vidare på börsen, trevligt med värdestegringar och annalkande utdelningar. Mindre roligt att världen är på väg att gå åt helsike, allt enligt FN:s klimatpanel. Vad betyder en slant på banken om våra barn får en eländig framtid på grund av vår ovilja att göra något? Och då har jag ändå väldigt själviskt undvikit tankar kring alla andras barn världen kring. Ibland står vårt system mig upp i halsen.

Vi får hoppas att människans uppfinningsrikedom kan skapa tillväxt utan att plåga vår runda värld till döds och inte fortsätta förutsätta att våra inkomster ska bäras upp av evig konsumtion. Jag är trött på att konsumera, det ger mig ingen kick eller glädje längre. Så vad ska byggandet av en förmögenhet användas till? Det enda jag kan tänka mig är friheten att inte tvingas arbeta till uppehället, knappast att leva loppan med Champagne och kaviar.

Jag blev glad åt Vattenfalls initiativ att erbjuda monterade och klara solcellspaket för att spara energi och kanske även skapa lite mer sådan än vad som förbrukas. Även om jag inte kan se riktigt hur lång tid det tar innan en sådan investering kan löna sig gillar jag det enkla i konceptet - att det är nyckelfärdigt.

Även om det är fånigt små pengar så höjde jag idag slanten som går till vårt fadderbarn och hennes närhet med en hundralapp. Det är så lite pengar för oss att kinderna hettar en aning. Oavsett så är det nu dags att både göra månadsbokslut och deklarera. En hyfsad månad. Än sen?

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , intressant?

Kommentarer

  1. Hoppas de uppskattar gåvan. En dyster bild herr penning målar upp. Tyvärr kan jag inte inte mer än hålla med i stort. Lyssnade lite mr Gates i går. Han menade att världen var bättre idag än förut. Han har en poäng här, mycket har blivit bättre också. Så att så länge det finns liv så hoppas jag på att vi kan bättre än så här. Söker inte efter kaviar och champagne, men ett friare liv

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är ganska dystert men vi får inte ge tappt - det första och bästa är att sluta konsumera men massa skräp men även en ny telefon eller padda titt som tätt. :)

      Radera
  2. Du har så kloka värderingar. Läser din blogg med stort igenkännanade��

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Välkommen att kommentera här på bloggen, inget går upp emot en levande dialog. För att göra det så enkelt som möjligt men samtidigt bibehålla ett skydd mot anonymitetens nättroll krävs nu inloggning för att kommentera.
Kommentarer kräver registrering, exempelvis hos Blogger, Google, Yahoo, Wordpress eller annan OpenID-leverantör.
Håll en god ton i kommentarerna, respektera övriga kommentatorer och läsare samt håll er till ämnet. Brott mot svensk yttrandefrihet, hets mot folkgrupp, uppmaning till brott eller personliga detaljer om privatpersoner och uppenbar reklam kommer att raderas.
En del kommentarer identifieras automatiskt som spam och dyker därför inte upp förrän de avspammats. Ha tålamod!
I övrigt undviker jag att censurera så det är kommentatorns ansvar för innehållet som föreligger.

Populära inlägg