Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

Skeenden

Jag landar sällan. Mitt liv är i stort en färd i ständig flykt. Sällan finns tiden och förmågan samtidigt att tvinga korta bröstflås till djup magandning. Eller förvirrade, lätt förglömliga planeringsövningar till tankar som blott kan uppstå i en närvaro i nuet - då jag egentligen väljer att inte tänka alls. Sådant kan ske när jag är fri från jobbets krav och familjelivets agendapuls. Annars inte. Jag började fundera kring skeenden. Sådana som uppstår hela tiden ur intet. Ibland ett och ett men också i ett komplext parallellt mönster. Kanske en varm känsla på huden då solstrålar letar sig dit. Eller en insikt kring något som mitt undermedvetna bearbetat under lång tid. Ett fågelstreck precis i skymningen i en skog, vid en strand där molnen brinner i alla röda nyanser. Den kalla vinbärssaften mot gommen, sur och söt och torr på en gång. Ett leende från en okänd människa som jag känt hela livet. En melodi som har långt många fler toner. Sinnena är mina vänner hela vägen i en färgprak

Korttänkt

Att bita sig i svansen gör ont. Det är troligen det som det förlusttyngda Coop gör genom att ta bort den så kallade medlemsåterbäringen som infördes för fyra år sedan. Jag förstår inte hur de resonerar - att ta bort något utan att omedelbart ersätta det med något bättre är i sig kostsamt. Fler konsumenter lär inte bli trogna eller handla mer. Vad det nu talas om är ett 'nytt' system som ska gynna båda parter bättre - jag är mäkta nyfiken, jag.

Troligen klipper familjen Penning sina MedMerakort och skaffar något annat. Just nu lutar det åt Ikanobankens VISA-kort men tips emotses med glädje.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , intressant?

Kommentarer

  1. Tack för tipset avseende Ikanobankens VISA-kort, helt klart värt att fundera över ett byte från vanligt bankkort med tanke på att det inte är några årsavgifter och alltid 1% tillbaka på mat + branschrabatter...

    - cmj
    Trading the OMX

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag gillar inga avgifter! :)

      Radera
    2. Uppföljning! Ikanobanken tar ut en aviavgift på 25 kronor varje månad då du nyttjat krediten - uselt! :(

      Radera
  2. Willys med willys+ tycker jag är överlägset billigast på de varor jag köper.

    SvaraRadera
  3. Själv använder jag OKQ8-VISA, visserligen ett kreditkort men jag gillart. Har skrivit ett kortare inlägg om det..
    /Aktienybörjaren

    SvaraRadera
  4. OKQ8 VISA eller Shell Mastercard. 1% tillbaka (i kontanter!) på alla köp överallt. Om du överbetalar och använder det som ett debetkort så får du dessutom ca 2% ränta på innestående pengar. Inga som helst avgifter, inte ens för extrakort. Kan kombineras med t.ex. Ica-kort och Coop-kort för dubbel bonus.

    SvaraRadera
  5. Ica Mastercard använder jag. Bonus på alla köp men dubbelt upp på ICA och Statoil. 27kr i avgift men bonusen överstiger alltid det beloppet. Återbetalning i form av presentkort på ICA. Vi gör 90% av alla matinköp på ICA så det är väldigt fördelaktigt för oss.

    Väldigt bra när man reser också.

    SvaraRadera
  6. Använder OKQ8 Visa för att jag tycker det är enkelt och ger bra bonus (1%) på allt.

    Besök gärna min nya blogg http://frivid42.com/

    SvaraRadera
  7. Vi använder OKQ8-kortet som ger 1% på alla inköp. Det är ett kreditkort men vi har autogiro på det belopp vi handlat för varje månad vilket innebär att vi aldrig "hamnar efter".
    I och med att Coop tar bort återbäringen försvinner vi också till största del som kunder hos dem, åtminstone kommer det inte vara dit vi vänder oss varje gång som vi gjort tidigare. Vi har från början valt Coop till stor del tack vare deras återbäring, annars hade vi nog inte ens börjat handla där. Det är för mig helt oförståeligt varför de plockar bort återbäringen de kommer inte vinna på det långsiktigt, snarare tvärtom, det är tack vare återbäringen jag och många andra valt just dem, för att de är bäst i avseendet vad vi kunder får tillbaka, men inte längre.

    SvaraRadera
  8. OK-Q8 såklart, gratis, 1% cashback på allt plus att du kan använda alla bonuskort du redan har i alla butiker, som Hemköp, ICA etc.

    SvaraRadera
  9. OKQ8 tycks vara poppis - måste kika på det. :)

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Välkommen att kommentera här på bloggen, inget går upp emot en levande dialog. För att göra det så enkelt som möjligt men samtidigt bibehålla ett skydd mot anonymitetens nättroll krävs nu inloggning för att kommentera.
Kommentarer kräver registrering, exempelvis hos Blogger, Google, Yahoo, Wordpress eller annan OpenID-leverantör.
Håll en god ton i kommentarerna, respektera övriga kommentatorer och läsare samt håll er till ämnet. Brott mot svensk yttrandefrihet, hets mot folkgrupp, uppmaning till brott eller personliga detaljer om privatpersoner och uppenbar reklam kommer att raderas.
En del kommentarer identifieras automatiskt som spam och dyker därför inte upp förrän de avspammats. Ha tålamod!
I övrigt undviker jag att censurera så det är kommentatorns ansvar för innehållet som föreligger.

Populära inlägg