Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

Skeenden

Jag landar sällan. Mitt liv är i stort en färd i ständig flykt. Sällan finns tiden och förmågan samtidigt att tvinga korta bröstflås till djup magandning. Eller förvirrade, lätt förglömliga planeringsövningar till tankar som blott kan uppstå i en närvaro i nuet - då jag egentligen väljer att inte tänka alls. Sådant kan ske när jag är fri från jobbets krav och familjelivets agendapuls. Annars inte. Jag började fundera kring skeenden. Sådana som uppstår hela tiden ur intet. Ibland ett och ett men också i ett komplext parallellt mönster. Kanske en varm känsla på huden då solstrålar letar sig dit. Eller en insikt kring något som mitt undermedvetna bearbetat under lång tid. Ett fågelstreck precis i skymningen i en skog, vid en strand där molnen brinner i alla röda nyanser. Den kalla vinbärssaften mot gommen, sur och söt och torr på en gång. Ett leende från en okänd människa som jag känt hela livet. En melodi som har långt många fler toner. Sinnena är mina vänner hela vägen i en färgprak

Nålsögat

Att söka jobb via ett rekryteringsföretag har sina sidor. Mellan dig och det jobb du söker finns detta företag med sina rekryteringskonsulter som av hävd ska gallra ut godbitarna åt arbetsgivaren och därmed rada upp de bästa, mest kompetenta kandidaterna. Det låter ju bra det här men jag undrar allt om resultaten blir så bra som de låter.

För du och arbetsgivaren är de som ska ingå äktenskap, rekryteringsföretaget är blott en förmedlare. Att fullt ut lyckas med att välja ut de rätta ur alla sökande kräver långt mer än bara personkunskaper utan också en djupare förståelse för vad både arbetsgivare och sökande vill få ut av kontraktet. En lagom lat konsult missar kanske den mest lämpade då uppdraget går ut på att presentera kandidater - har dessa hittats redan överst i högen kanske man är nöjd? Jag har inga bevis eller ens indicier på att så kan vara fallet men det är mänskligt att fela. Och att ta den enklare vägen.

Snart är det dags för detta nålsöga för mig. Jag behöver ta mig vidare till rond två som är den första sammankomsten med arbetsgivaren. Rond ett är det granskande rekryteringskonsulten. Jag har letat efter alla möjliga och omöjliga intervjufrågor som jag tror kan dyka upp och formulerat svar på dem i ett dokument. Tjugoåtta frågor med förberedda svar. Det känns lite underligt och nästan som en inövad roll i en pjäs. Vad gör jag om det dyker upp en oförberedd fråga? Ingen sufflör finnes så då får det bli improvisation med väl avvägda ord.

Lite skoj - jag hittade några mindre bra texter för att söka nytt jobb.
  • Jag kan göra sprängämnen av klorin, tippex och färgen i kopieringsmaskinen. 
  • Om du ringer till de människor jag uppgett som referenser, var vänlig ring min övervakare sist. 
  • Mitt polisregister är bara en bunt med lögner. 
  • Jag hör inte rösterna längre. Hör inte. Hör inte. Hör inte. HÅLL KÄFTEN!!!
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , intressant?

Kommentarer

Populära inlägg