Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

Skeenden

Jag landar sällan. Mitt liv är i stort en färd i ständig flykt. Sällan finns tiden och förmågan samtidigt att tvinga korta bröstflås till djup magandning. Eller förvirrade, lätt förglömliga planeringsövningar till tankar som blott kan uppstå i en närvaro i nuet - då jag egentligen väljer att inte tänka alls. Sådant kan ske när jag är fri från jobbets krav och familjelivets agendapuls. Annars inte. Jag började fundera kring skeenden. Sådana som uppstår hela tiden ur intet. Ibland ett och ett men också i ett komplext parallellt mönster. Kanske en varm känsla på huden då solstrålar letar sig dit. Eller en insikt kring något som mitt undermedvetna bearbetat under lång tid. Ett fågelstreck precis i skymningen i en skog, vid en strand där molnen brinner i alla röda nyanser. Den kalla vinbärssaften mot gommen, sur och söt och torr på en gång. Ett leende från en okänd människa som jag känt hela livet. En melodi som har långt många fler toner. Sinnena är mina vänner hela vägen i en färgprak

Jobb är ett jobb är ett jobb


Söndagsångest? Nej, det har jag inte. Jag börjar jobba imorgon efter all semesterledighet och det känns, om inte skoj, så trots allt okej. Men jag grunnar och har gjort så en längre tid - är det dags att byta jobb? Jag har sökt några tjänster under våren men fått nobben, och vem vet? De var kanske inte ämnade för mig?

Jag började fila på en för- och nackdelslista över min nuvarande arbetsplats. Att hoppa i galen tunna har jag gjort förr så det vill jag inte göra fler gånger. Så allt som är positivt med mitt nuvarande jobb vill jag gärna ta med mig till nästa. Men är det så enkelt alla gånger?

Så, vad har jag idag? Jo, stor frihet under ansvar vilket underlättar vardagslivet. Detta är oerhört mycket värt. Att leva familjeliv vid sidan om ett arbete är inte alltid enkelt, men för mig är det. Jag kan ta ledigt, jag kan gå och komma relativt flexibelt och jag känner ingen press. I det stora hela har jag trevliga kollegor. Det betyder också en hel del. Vi har inga rötägg eller psykopater i leden. Slutligen, jag har oftast utvecklande och ganska roliga arbetsuppgifter samt en ganska trygg tjänst som inte lär avvecklas i det snara. Så kan det hela sammanfattas, tror jag.

Och den negativa sidan av myntet då? Jo, jag har varit snart tio år på arbetsplatsen och det tråkar ut mig. Jag känner allting allt för väl och jag vet vad jag har att vänta. Det är lite som att äta samma maträtt varje dag, det är gott till en början men till sist står det en upp i halsen. Vår firma har dessutom implementerat ett kontorslandskap under det senaste året - och vad jag hatar det! Detta gamla femtiotalspåfund är dessvärre illa implementerat hos oss vilket ger en störande och värdelös arbetsmiljö om man behöver lugn och ro. Att ta sig till min arbetspats är småbökigt i rusningstid och jag är ganska trött på 45 minuter till och från jobbet. Min lön skulle också kunna nå en bättre marknadsanpassning, vill jag hävda.

Så då sammanfattar vi, potentiella arbetsgivare. Jag är modest i mina önskemål. Jag vill blott ha frihet, flexibilitet, trevliga medarbetare, skojiga göromål, eget rum, fett betalt och fem minuter till jobbet från mitt hem. Kom med ett bud!

Skämt åsido, ett jobb är värdefullt - inte minst i jakten på ekonomisk frihet. Jag klagar inte, jag har ett jobb och dessutom ett som inte sliter ut min kropp i förtid. Men tvivlet gnager och förändring ligger i luften. Vi får se hur det blir. Imorgon bitti stämplar jag in som vanligt i min ack så välkända grottekvarn, så mycket vet jag.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , intressant?

Kommentarer

  1. Idag verkar det som att hoppa mellan jobb är den nya flugan. Högst fyra, fem år sedan måste man byta arbetsplats. Min fråga, varför då? Jag har själv tänkt flera gånger varför ska jag byta arbetsgivare för att enbart utföra samma sysslor hos någon annan. Kortare resväg skulle vara det som får mig att byta. Jag tjänar inte mer än någon annan men tillsvidareanställning, bra förmåner och gått ned i tid för hinna med familjelivet är de bitarna som får mig att undvika hoppa i galen tunnan.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack, det stärker mina aktier för att stanna kvar, dina tankegångar. :)

      Radera
  2. Min erfarenhet är att det är farligt att byta jobb för att man är missnöjd med det nuvarande...då brukar man hamna ur askan i elden!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är rätt - aldrig söka sig ifrån utan söka sig till..

      Radera
  3. Och det gäller får allt. Man ska inte "fly" från ngt. Man ska till någonting annat.

    För mig det som gjorde mig att byta jobb var:
    1) Bättre geografisk placering jmf med släkt och bekant
    2) Utvecklingsmöjligheter
    3) löne

    Jag skulle inte bara byta jobb för lönen. Jobbet ska vara intressant. Jag skulle kunna byta jobb för utvecklingsmöjligheter utan löneutveckling.
    5 år är en normal period för att vilja göra ngt nytt då man ha lärt sig och nått en platå. Om nuvarande företag inte har utvecklingsmöjligheter kan det vara motiverat att byta jobb. Att byta jobb för att "det är bra att byta jobb" är inte bra långsiktigt.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag hoppas på en piggare arbetsmarknad. :)

      Radera
    2. Vi har väntat 2-3 år till att rätt jobb kom. Vi hade krav på jobb, plats och lön. Vi har under tiden sökt jobb som inte kanske passade vår kriteria till 100% och har tackat nej två gånger trots jobberbjudande för två. Och vi tycker att vi gjorde rätt.
      Tålamod är det viktigaste. Men sök gärna jobb för att träna och vara förberedd när ditt drömjobb kommer och vara bekväm på intervjun. Det ger en bra idéer på de olika tester som görs.

      Radera

Skicka en kommentar

Välkommen att kommentera här på bloggen, inget går upp emot en levande dialog. För att göra det så enkelt som möjligt men samtidigt bibehålla ett skydd mot anonymitetens nättroll krävs nu inloggning för att kommentera.
Kommentarer kräver registrering, exempelvis hos Blogger, Google, Yahoo, Wordpress eller annan OpenID-leverantör.
Håll en god ton i kommentarerna, respektera övriga kommentatorer och läsare samt håll er till ämnet. Brott mot svensk yttrandefrihet, hets mot folkgrupp, uppmaning till brott eller personliga detaljer om privatpersoner och uppenbar reklam kommer att raderas.
En del kommentarer identifieras automatiskt som spam och dyker därför inte upp förrän de avspammats. Ha tålamod!
I övrigt undviker jag att censurera så det är kommentatorns ansvar för innehållet som föreligger.

Populära inlägg