Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

Skeenden

Jag landar sällan. Mitt liv är i stort en färd i ständig flykt. Sällan finns tiden och förmågan samtidigt att tvinga korta bröstflås till djup magandning. Eller förvirrade, lätt förglömliga planeringsövningar till tankar som blott kan uppstå i en närvaro i nuet - då jag egentligen väljer att inte tänka alls. Sådant kan ske när jag är fri från jobbets krav och familjelivets agendapuls. Annars inte. Jag började fundera kring skeenden. Sådana som uppstår hela tiden ur intet. Ibland ett och ett men också i ett komplext parallellt mönster. Kanske en varm känsla på huden då solstrålar letar sig dit. Eller en insikt kring något som mitt undermedvetna bearbetat under lång tid. Ett fågelstreck precis i skymningen i en skog, vid en strand där molnen brinner i alla röda nyanser. Den kalla vinbärssaften mot gommen, sur och söt och torr på en gång. Ett leende från en okänd människa som jag känt hela livet. En melodi som har långt många fler toner. Sinnena är mina vänner hela vägen i en färgprak

Ditt enda liv


Att skapa sig ett liv som speglar ens värderingar och uppfyller ens själ är en sällsynt bedrift.

I en kultur som obevekligt framhåller girighet och överskott så som det goda livet blir en person som gärna går sin egen väg ansedd som excentrisk eller revolutionär.

Ambition kan förstås bara om det handlar om att klättra till toppen av någon imaginär framgångsstege. En person som väljer ett mindre krävande jobb, eftersom det ger tid över till andra intressen och aktiviteter, anses vara opålitlig. En person som överger en karriär för att stanna hemma och ta hand om sina barn anses inte leva upp till sin fulla potential. Som om en jobbtitel och en lön skulle vara de enda måtten på människovärde?

Du kommer att få veta på hundratals sätt, vissa subtila och andra inte, att du borde fortsätta klättra, aldrig vara nöjd med den du är och var du är och vad du gör. Det finns massor med sätt som du kan sälja dig och du kommer garanterat att få höra om dem.

Att hitta sitt eget livs mening är inte lätt, men det är fortfarande tillåtet - och jag tror att du kommer att bli lyckligare trots besväret.

Bill Watterson

Läs även andra bloggares åsikter om , , intressant?

Kommentarer

Populära inlägg