Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

Skeenden

Jag landar sällan. Mitt liv är i stort en färd i ständig flykt. Sällan finns tiden och förmågan samtidigt att tvinga korta bröstflås till djup magandning. Eller förvirrade, lätt förglömliga planeringsövningar till tankar som blott kan uppstå i en närvaro i nuet - då jag egentligen väljer att inte tänka alls. Sådant kan ske när jag är fri från jobbets krav och familjelivets agendapuls. Annars inte. Jag började fundera kring skeenden. Sådana som uppstår hela tiden ur intet. Ibland ett och ett men också i ett komplext parallellt mönster. Kanske en varm känsla på huden då solstrålar letar sig dit. Eller en insikt kring något som mitt undermedvetna bearbetat under lång tid. Ett fågelstreck precis i skymningen i en skog, vid en strand där molnen brinner i alla röda nyanser. Den kalla vinbärssaften mot gommen, sur och söt och torr på en gång. Ett leende från en okänd människa som jag känt hela livet. En melodi som har långt många fler toner. Sinnena är mina vänner hela vägen i en färgprak

Imbecillo modello Betalo






































Vår stenkross till torktumlare har inte fungerat på åratal. Den snurrar runt tvätten och värmer upp den till kokpunkt - men det är också allt. Beslutet togs i dagarna att en ny torktumlare ska införskaffas till det Penningska Palatset med modern teknik - värmepumpsmodell - och till god kvalitet. Ingen utgift som jag hoppar jämfota på grund av men en efterlängtad funktion efter alla torkställningar på parad överallt i bostaden. En hel del volymplagg kan ju tumlas, så som handdukar och strumpor. Ekonomin i en modern torktumlare är god.

Jag beställde en maskin som var restnoterad och som kommer in i lager om någon vecka. Det gick att betala omedelbart med kreditkort vilket jag normalt föredrar då vi får 1 procent i återbäring på vårt OKQ8-kort. Men jag var inte sugen på att betala förrän produkten levererats eller åtminstone är skickad. Därför valde jag att betala med faktura.

Jag var lite inne på att prova att betala med hjälp av faktura via kreditkort och tjänsten Betalo - tills jag insåg att det är en svindyr tjänst som kostar 2,5% i avgift, i mina ögon en ren ocker. Ytterligare ett utmärkt sätt att hjälpa människor in i en skuldfälla, vill jag hävda. Att betala elräkning, hyra och försäkringar på kredit? En modell som varit vanlig i USA i många år och som tyvärr nu även landat i Sverige.

Så vi får helt enkelt avstå våra 1 % i rabatt och betala fakturan, när den förfaller, i sedvanlig ordning. Det känns inte bra att tulla på framtida inkomst till att betala dagens kostnader så det vill jag absolut undvika.

Hur ser du på konceptet att betala räkningar på kredit? Och avgiftsmodell på 2,5%?

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , intressant?

Kommentarer

  1. 2,5% går bort. Givet bra disciplin och buffert så kan man använda (det räntefria) kreditkortet då det är smidigt. I dagens lågränteläge så är det förvisso mindre intressant att trixa som jag beskriver i bloggen.

    SvaraRadera
  2. Jag har haft en stor sajt med fokus på turism och resa och bland annart hade jag affiliate type tradedoubler m m som annons. Man får en % av köpet dvs till ex 2% eller 15 Euro för en flygbiljet. Allla mina resor beställdes via min hemsida.
    då fick jag kickback på mina inköp (och för dessa annons var det tillåtet)

    SvaraRadera
  3. "jag var inte sugen på att betala förrän produkten levererats"?

    Hur tänkte du nu? Om du betalar med kreditkort betalar du inte förrän 30-60 dagar senare... gott om tid att bestrida betalning ifall varan inte skickats eller nåt.

    SvaraRadera
  4. Tjänster som Betalo känns inte aktuella alls. 2,5% är alldeles för mycket. Jag använder mitt kreditkort som jag betalar av varje månad.

    SvaraRadera
  5. Kan det inte vara så att den avgiften är kort avgiften för betalo som dom bara skickar vidare till kunden? Dom tjänar nog den största delen av pengarna på dröjsmålsränta, avbetalning spänner osv.

    SvaraRadera
  6. Skulle vara avbetalningsplaner

    SvaraRadera
    Svar
    1. Inte omöjligt - affärsidén är iallafall importerad över Atlanten.

      Radera

Skicka en kommentar

Välkommen att kommentera här på bloggen, inget går upp emot en levande dialog. För att göra det så enkelt som möjligt men samtidigt bibehålla ett skydd mot anonymitetens nättroll krävs nu inloggning för att kommentera.
Kommentarer kräver registrering, exempelvis hos Blogger, Google, Yahoo, Wordpress eller annan OpenID-leverantör.
Håll en god ton i kommentarerna, respektera övriga kommentatorer och läsare samt håll er till ämnet. Brott mot svensk yttrandefrihet, hets mot folkgrupp, uppmaning till brott eller personliga detaljer om privatpersoner och uppenbar reklam kommer att raderas.
En del kommentarer identifieras automatiskt som spam och dyker därför inte upp förrän de avspammats. Ha tålamod!
I övrigt undviker jag att censurera så det är kommentatorns ansvar för innehållet som föreligger.

Populära inlägg