Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

Skeenden

Jag landar sällan. Mitt liv är i stort en färd i ständig flykt. Sällan finns tiden och förmågan samtidigt att tvinga korta bröstflås till djup magandning. Eller förvirrade, lätt förglömliga planeringsövningar till tankar som blott kan uppstå i en närvaro i nuet - då jag egentligen väljer att inte tänka alls. Sådant kan ske när jag är fri från jobbets krav och familjelivets agendapuls. Annars inte. Jag började fundera kring skeenden. Sådana som uppstår hela tiden ur intet. Ibland ett och ett men också i ett komplext parallellt mönster. Kanske en varm känsla på huden då solstrålar letar sig dit. Eller en insikt kring något som mitt undermedvetna bearbetat under lång tid. Ett fågelstreck precis i skymningen i en skog, vid en strand där molnen brinner i alla röda nyanser. Den kalla vinbärssaften mot gommen, sur och söt och torr på en gång. Ett leende från en okänd människa som jag känt hela livet. En melodi som har långt många fler toner. Sinnena är mina vänner hela vägen i en färgprak

Spilld


Idag var min sista arbetsdag för i år. Lite av en glädjens dag men också en svår dag eftersom jag vet att jag inte kommer att längta tillbaks eller ens tycka det blir inspirerande att börja jobba igen. Jag när en förhoppning om att det nya året ska bringa med sig några möjligheter eller öppningar till andra göromål och sysslor. Vi får väl se, helt enkelt.

Tillfreds är jag däremot med Frihetsfondens utveckling de senaste veckorna där nettoavkastningen sedan vecka 45 fram till idag, trots oro och turbulens, nått 2,5 % i positiv riktning. Att ligga i amerikanska aktier har hittills visat sig vara en god affär och dollarn har fortsatt att stärkas mot den svenska kronan vilket ytterligare drivit på. Walmart och Deere är de bolag som gått bäst med 29 respektive 17 % upp sedan köpen under sommaren. Och än så länge syns ingen omedelbar förändring i scenariot så jag håller kvar vid de innehav jag har.

Nej, nu ljög jag - ett bolag fick i alla hast lämna och där fick jag vackert nöja mig med en förlust.
American Realty Capital Properties åkte ut efter ledningsskandaler och jag såg min investering krympa samman med 28 %. Men det var ohållbart och att kapa förluster är sunt och lärorikt. Spilld mjölk är inget att gråta över.

Nu så blir det vila och återhämtning. Vi hörs och ses!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , intressant?

Kommentarer

Populära inlägg