Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

Skeenden

Jag landar sällan. Mitt liv är i stort en färd i ständig flykt. Sällan finns tiden och förmågan samtidigt att tvinga korta bröstflås till djup magandning. Eller förvirrade, lätt förglömliga planeringsövningar till tankar som blott kan uppstå i en närvaro i nuet - då jag egentligen väljer att inte tänka alls. Sådant kan ske när jag är fri från jobbets krav och familjelivets agendapuls. Annars inte. Jag började fundera kring skeenden. Sådana som uppstår hela tiden ur intet. Ibland ett och ett men också i ett komplext parallellt mönster. Kanske en varm känsla på huden då solstrålar letar sig dit. Eller en insikt kring något som mitt undermedvetna bearbetat under lång tid. Ett fågelstreck precis i skymningen i en skog, vid en strand där molnen brinner i alla röda nyanser. Den kalla vinbärssaften mot gommen, sur och söt och torr på en gång. Ett leende från en okänd människa som jag känt hela livet. En melodi som har långt många fler toner. Sinnena är mina vänner hela vägen i en färgprak

Åttonde mars 2015


En solig söndag i mars månad. Varmt och skönt har det varit. Sorgligt nog så har hjortarna varit inne i trädgården och gjort processen kort med alla mina fina tulpanlökar - det blir ingen fägring i rabatten de närmsta veckorna. Jag måste leta upp något annat som kommer upp ur marken på våren som hjortar inte tycker är godis.

Punkt efter punkt på mitt lista över göromål skjuts på framtiden. Jag är helt inspirationslös och idag skulle jag bland annat ha limmat ett trasigt köksskåp och lekt plockepinn i trädgården efter trädbeskärningen i höstas. Men så blev det inte och jag har inga större problem med att låta det vara så.

En märklig värk i nedre ryggen har hållit mitt livsmod schack. Tog en fem kilometers promenad men jag gick mest och hukade framåt och det blev ingen upplevelse av rang. Hittade dock en liten, liten samling lila krokus på en plats som de inte borde bott på. Jag undrar allt hur de kommit dit?

Nu blir det soffan och en film tillsammans med sonen. Solen är på väg ned bakom skogen och det finns inga fler ambitioner. Funderar lite på hur den kommande börsveckan kommer att bli - rött eller svart? Kanske en ödesvecka?

Vad är detta för ett inlägg, undrar du? Jo, blott en tidskarta för mig att försöka skilja på dagar och veckor. Förr för länge sedan så skrev jag en liten blänkare varje dag i min fickkalender så att jag hade något av dagen på känn men det dog ut. Min tid är viktigt för mig så ett inlägg då och då kanske det fortsatt blir av denna typ.

Läs även andra bloggares åsikter om , , intressant?

Kommentarer

Populära inlägg